18:56 07.06.2021

Бюджет проекту з висадки дерев "Зелена країна" становитиме 2 млрд грн - глава Мінприроди

2 хв читати
Бюджет проекту з висадки дерев "Зелена країна" становитиме 2 млрд грн - глава Мінприроди

Висадка 1 млрд дерев у межах проекту "Зелена країна" в найближчі три роки потребуватиме 2 млрд грн, які будуть залучені завдяки діяльності лісових господарств, повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський порталу Green Deal.

"Щодо вартості ми підрахували, що на три роки потрібно майже 2 млрд грн. Велику частину буде надано завдяки діяльності державних лісових господарств без залучення коштів із державного бюджету", - прокоментував міністр ініціативу президента країни Володимира Зеленського в кулуарах на всеукраїнському форумі "Україна 30. Екологія".

"Водночас ми плануємо збільшувати видатки бюджету за рахунок діяльності лісових господарств. Уже цього року, як сказав президент, за підсумками першого кварталу дохід лісової галузі збільшився на 1 млрд грн", - - додав Абрамовський.

Міністр зазначив, що за підсумками року можливо буде збільшити надходження до держбюджету і в рази збільшити прибутковість галузі завдяки руйнуванню схем із продажу деревини та проведенню прозорих аукціонів, а також за рахунок конкурентної боротьби за дефіцитний ресурс.

Окрім того, Абрамовський повідомив, що Мінекології має до 31 липня подати на узгодження уряду проект Другого національно визначеного внеску України (НОВ2) в Паризьку хартію.

"Консультації з бізнесом та асоціаціями ще не завершилися. Є деякі розбіжності, але бізнес вже починає розуміти важливість подолання кліматичних змін. Більше розмов із цього питання у нас відбувається з представниками великого та середнього бізнесу", - сказав міністр у коментарі проекту Green Deal.

Метою проекту президента "Зелена країна" є збільшення в Україні за десять років площі лісів на 1 млн га, з яких у найближчі три роки планується висадити 1 млрд дерев.

Мінекології 1 квітня 2021 року презентувало проект розпорядження Кабміну "Про схвалення Другого національно визначеного внеску України у Паризьку хартію" і запустило процедуру консультацій із громадськістю. Зазначений документ пропонує на загальнонаціональному рівні знизити викиди парникових газів на 65% до 2030 року від рівня 1990 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА