16:44 17.06.2021

Україні в найближчі 30-40 років загрожує опустелювання великих територій - міністр екології

2 хв читати
Україні в найближчі 30-40 років загрожує опустелювання великих територій - міністр екології

Україна переходить у зону надвисоких температур і катаклізмів через погодні зміни, і вже в найближчі 30-40 років країні загрожує опустелювання великих територій, що загрожує втратою біорізноманітності, браком води, поширенням бідності, голоду і масових міграцій населення, повідомило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів на сайті в четвер.

За даними відомства, в Україні 13 млн га сільськогосподраських земель зазнають згубного впливу водної ерозії, понад 6 млн га - вітрової, до 20 млн га охоплені пиловими бурями.

Міністерство уточнило, що на розвиток деградаційних процесів значною мірою впливає високий рівень розораності земель (54% від 33 млн га загальної площі орних земель).

Відомство зазначило, що для України боротьба з опустелюванням та деградацією земель є одним із пріоритетних напрямів екологічної політики, для цього затверджено план дій з боротьби з цим явищем до 2025 року та створено координаційну раду з питань боротьби з деградацією земель та опустелюванням.

"Наша держава приєдналася до процесу встановлення та реалізації добровільних національних завдань щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель. Така робота проводиться у рамках впровадження цілей сталого розвитку та Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням. Аби досягти нейтрального рівня деградації земель, маємо втілювати заходи зі стабілізації підвищення вмісту гумусу в ґрунтах ", - заявив міністр екології Роман Абрамовський, слова якого наведено в повідомленні.

Раніше міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко повідомив, що дві треті території України розташовані в зоні ризикованого землеробства, 6 млн га земель сільгосппризначення потребують консервації, цей процес особливо помітний на півдні країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА