11:44 25.10.2021

Приватні інвестиції можуть відіграти провідну роль у реалізації кліматичних зобов'язань України - IFC

2 хв читати
Приватні інвестиції можуть відіграти провідну роль у реалізації кліматичних зобов'язань України - IFC

Приватні інвестиції можуть відіграти ключову роль у забезпеченні виконання Україною зобов'язань у рамках Паризької угоди щодо клімату та Європейського "зеленого" курсу, переконаний керівник регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар.

"Україна нещодавно схвалила Оновлений національно визначений внесок до Паризької угоди, зобов'язавшись скоротити викиди парникових газів на 65% до 2030 року від рівня 1990 року. Однак іще важливішим та амбітнішим кроком є зобов'язання України інтегруватися з European Green Deal та триматися курсу на вуглецеву нейтральність до 2060 року, що потребуватиме величезних інвестицій... Ми в IFC твердо переконані, що приватний сектор може відіграти провідну роль у реалізації цих зобов'язань", - сказав Пеллмар в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" та порталу Green Deal.

Водночас, за його словами, державний сектор також має відіграти важливу роль.

"Уряд має здійснювати певні некомерційні капіталовкладення за допомогою донорів і міжнародних партнерів. Водночас переважний обсяг необхідних інвестицій має надходити з приватного сектору. І це та сфера, де IFC має знання та досвід. Тому ми продовжуємо працювати з приватним сектором для стимулювання сталого фінансування, а також сприяти впровадженню "зелених" технологій, що скорочують негативний вплив на довкілля", - зазначив Пеллмар.

Раніше в українському уряді неодноразово зазначали, що для зниження викидів парникових газів на 65% до 2030 року Україні потрібно EUR102 млрд. Водночас згідно з оптимістичним сценарієм зниження викидів, оприлюдненими Центром економічного відновлення, за умови інвестування EUR50 млрд у декарбонізацію Україна може знизити викиди СО2 на 64% до 2030 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

Міндовкілля створить методику розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА