07:25 24.12.2021

"Метінвест" визначив боротьбу зі зміною клімату одним із пріоритетів сталого розвитку, направивши понад $200 млн у 2020 році в екопроекти

4 хв читати
"Метінвест" визначив боротьбу зі зміною клімату одним із пріоритетів сталого розвитку, направивши понад $200 млн у 2020 році в екопроекти

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" опублікувала звіт про сталий розвиток за 2020 рік відповідно до міжнародних стандартів нефінансової звітності та найкращих світових практик прозорості та підзвітності.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, це вже восьмий звіт групи про сталий розвиток відповідно до міжнародних стандартів нефінансової звітності. Звіт розкриває інформацію щодо впливу роботи групи на економічні, соціальні та екологічні аспекти, а також результати діяльності у сфері сталого розвитку за 2020 рік.

Також уточнюється, що з 2010 року "Метінвест" як член Глобального договору ООН працює над досягненням 17 цілей сталого розвитку ООН. У 2020 році до пріоритетної для групи цілей додалася "Боротьба зі зміною клімату". Група зосередилася на розвитку стандартів охорони праці та промислової безпеки, підтримці та розвитку місцевих спільнот, оновленні підходів до забезпечення операційної ефективності в період пандемії COVID-19, модернізації обладнання для зниження впливу на довкілля та розробці комплексного плану дій щодо скорочення викидів парникових газів та підвищення енергоефективності.

"Метінвест" також продовжив удосконалювати систему корпоративного управління. При проведенні комплексної оцінки ефективності роботи в галузі екології, соціальної політики та корпоративного управління (ESG) агентство Sustainalytics високо оцінило підхід до управління ризиками у всіх категоріях корпоративного регулювання групи завдяки її високим стандартам бізнес-етики, ефективним програмам боротьби з хабарництвом та корупцією, а також контролю якості продукції.

У 2020 році група встановила новий рекорд з інвестування в екологічні проекти – понад $200 млн. Зокрема, "Метінвест" завершив основні роботи з масштабної реконструкції аглофабрики на ММК імені Ілліча – одного з найбільших екологічних проектів за всю історію України.

Скорочення викидів парникових газів – важлива частина "зеленого" порядку денного групи. За останнє десятиліття "Метінвест" значно зменшив свій вуглецевий слід і зараз працює над декарбонізацією виробництва.

Незважаючи на законодавчі вимоги розкривати дані про викиди парникових газів за новою методологією в Україні лише з 2022 року, "Метінвест" перерахував історичні показники та продемонстрував їх динаміку у цьому звіті, щоб забезпечити прозорість та підзвітність, а також порівняти з обсягами викидів інших гірничодобувних та металургійних. компаній.

У рамках охорони праці та промбезпеки компанія минулого року досягла найнижчих показників травматизму на виробництві за весь час роботи. Витрати "Метінвесту" на заходи з охорони праці та промбезпеки у 2020 році склали $106 млн, що на 4% більше, ніж у 2019 році.

2020 року група забезпечила понад 69 тис. робочих місць у світі.

"Метінвест" направив понад $15 млн на розвиток місцевих спільнот у 2020 році. Група реалізувала понад 200 проектів щодо покращення інфраструктури, розвитку медицини та освіти, підтримки культури та спорту, підвищення екологічної культури у регіонах своєї присутності. Зокрема, програма створення системи навчання для муніципалітетів Master of Public Administration посіла перше місце в конкурсі Глобального договору в Україні ООН "Партнерство заради сталого розвитку – 2020" у категорії "Економічний розвиток".

Група приєдналася до глобальної боротьби з коронавірусною хворобою та вжила безпрецедентних заходів для захисту здоров'я працівників та місцевих спільнот у регіонах присутності. У 2020 році для підтримки місцевих спільнот у боротьбі з COVID-19 "Метінвест" направив майже $6 млн. На заходи щодо запобігання поширенню COVID-19 серед персоналу компанія виділила близько $5 млн.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков заявив про намір продовжувати зміцнення відносин із зацікавленими сторонами, підвищувати ефективність системи корпоративного управління, приділяти увагу безпеці на підприємствах, знижувати вплив на довкілля, забезпечувати добробут працівників і розвивати місцеві спільноти.

"Ми і надалі вживатимемо необхідних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу, щоб захистити наших людей, адже їхнє життя та здоров'я для нас – найбільша цінність", - резюмував Риженков, якого цитує прес-служба.

Metinvest B.V. та його дочірні компанії є вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів та готової продукції зі сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних та металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європейському Союзі, Великій Британії та США, має мережу продаж з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основні акціонери Metinvest B.V. - група "СКМ" (71,24%) і група "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно управляють компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА