15:32 24.07.2020

Зеленський у розмові з президентом ЄБРР підтвердив готовність України виконувати умови для отримання другого траншу кредиту МВФ та ЄС і забезпечення незалежності НБУ

2 хв читати
Зеленський у розмові з президентом ЄБРР підтвердив готовність України виконувати умови для отримання другого траншу кредиту МВФ та ЄС і забезпечення незалежності НБУ

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з керівниками ЄБРР зазначив, що Україна послідовно підтримує співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема з МВФ та Світовим банком, а уряд працює над виконанням умов для отримання другого траншу кредиту МВФ та ЄС.

"Президент також повідомив, що Україна успішно повернулася на зовнішній ринок капіталу - Міністерство фінансів залучило $2 млрд, що демонструє довіру інвесторів до нашої країни", - повідомляє у п'ятницю прес-служба глави держави.

Зеленський запевнив співрозмовників у тому, що зі зміною глави Національного банку України, яким недавно був призначений Кирило Шевченко, політика НБУ залишиться такою ж ефективною.

"Я хочу вас запевнити в тому, що НБУ залишиться й надалі незалежною інституцією та проводитиме зважену монетарну політику", - сказав президент.

Зеленський висловив сподівання, що ЄБРР продовжить співпрацю з Україною щодо фінансування інфраструктурних проектів.

"Насамперед маю на увазі розбудову доріг, залізничної інфраструктури та річкового транспорту. Міністерство інфраструктури та "Укравтодор" працюють над тим, щоб уже до кінця року підписати угоду на EUR450 млн, що дасть змогу наступного року розпочати реконструкцію доріг", - зазначив він.

Президент також розповів про підготовку до приватизації великих державних компаній і запросив ЄБРР долучитися до цього процесу. Він повідомив, що перший аукціон з приватизації готелю "Дніпро", що раніше належав Держуправлінню справами, відбувся прозоро та успішно, і державі вдалося отримати рекордну ціну в понад 1,1 млрд грн.

"Ми активно рухатимемося в цьому напрямі, і розраховуємо також на підтримку Банку", - зазначив він.

Зеленський зазначив, що минулого року портфель проектів ЄБРР в Україні становив EUR1,1 млрд.

Глава держави висловив сподівання на ще динамічніше нарощування співпраці у 2020 році.

За його словами, світова пандемія COVID-19 ще гостріше ставить питання фінансування та підтримки ліквідності компаній державного й приватного сектору. Крім того, є необхідність і надалі інвестувати в розбудову інфраструктури в Україні.

В. о. президента ЄБРР зазначив, що банк готовий надавати Україні ще більше підтримки за часів кризи, і за цей рік інвестував в Україну понад EUR300 млн.

Рігтерінк відзначив реформи корпоративного управління державними підприємствами та банками в Україні й забезпечення прозорості процедур призначення членів наглядових рад.

В. о. президента ЄБРР Юрген Рігтерінк привітав важливі реформи в Україні, відзначивши, зокрема, боротьбу з корупцією, ухвалення законів про концесію, про ринок землі, про приватизацію, банківського закону, а також призначення нового глави Національного банку України.

Він відзначив успішне розміщення Україною євробондів, підписання нової кредитної угоди з Європейським Союзом і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА