06:55 26.07.2020

SpaceX здійснить 31 липня нову спробу запуску на орбіту чергової партії інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX здійснить 31 липня нову спробу запуску на орбіту чергової партії інтернет-супутників Starlink

Американська компанія SpaceX планує здійснить 31 липня нову спробу запуску на орбіту ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 57 міні-супутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомив спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Запуск, який спочатку передбачалося здійснити ще в кінці червня, кілька разів відкладався через несприятливі погодні умови на космодромі на мисі Канаверал у Флориді і необхідності додаткової технічної перевірки систем.

Чергова, сьома за рахунком, спроба старту, як очікується, буде здійснена 31 липня о 3:45 за часом Східного узбережжя США (о 10:45 за київським часом) зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал.

Крім 57 супутників Starlink, ракета Falcon 9 повинна вивести на орбіту два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 - американської компанії Black Sky. Вони призначені для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько одного метра.

Запуск повинен стати десятим з виведення на орбіту групи інтернет-супутників Starlink, починаючи з травня минулого року.

Попередня партія з 58 супутників Starlink була запущена 13 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 538 космічних апаратів. Нині компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій, спрямованих на реалізацію проекту, оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА