17:31 31.07.2020

Долар може пережити найгірший місяць за десять років через тривоги про економіку

2 хв читати
Долар може пережити найгірший місяць за десять років через тривоги про економіку

Курс долара США злегка підвищується щодо основних світових валют у п'ятницю, але може показати найгіршу місячну динаміку за останні десять років на тлі сумнівів інвесторів у можливості відновлення світової економіки і зростаючої політичної невизначеності.

Індекс ICE, що відслідковує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає під час торгів 0,1%.

З початку липня індикатор втратив більше ніж 4% і готується продемонструвати максимальний місячний спад із вересня 2010 року, за даними FactSet.

Євро торгується вдень у районі $1,1828 проти $1,1848 на закриття попередньої сесії. Він додав приблизно 5% з початку липня і може показати найкращу місячну динаміку з 2010 року.

Вартість єдиної європейської валюти перебуває нині в районі 124,88 ієни порівняно з 124,08 ієни в четвер. Курс долара становить 105,52 ієни проти 104,73 ієни.

Падіння долара посилилося цього тижня на тлі занепокоєння трейдерів щодо відновлення економіки США після суттєвого падіння ВВП у другому кварталі, пише Financial Times.

Американський ВВП у квітні-червні впав на 32,9% в перерахунку на річні темпи, що стало рекордним падінням за весь час ведення розрахунків. Водночас аналітики в середньому прогнозували більш значний спад: респонденти Trading Economics припускали скорочення на 34,1%, опитані The Wall Street Journal очікували зниження на 34,6%.

Президент США Дональд Трамп у четвер висловив припущення, що, можливо, було б краще відкласти президентські вибори у листопаді 2020 року, щоб не вдаватися до голосування поштою у зв'язку із загрозою коронавірусу. Однак ні республіканці, ні демократи в Конгресі США не підтримують ідеї перенесення президентських виборів і наполягають на їх проведенні в листопаді, як і планувалося.

"Розпродаж долара не слабшає", - говорить валютний аналітик MUFG Лі Гардман. На думку стратега Goldman Sachs Еллісона Нетана, ознаки поліпшення економічної ситуації в інших країнах, поряд із "політичними міркуваннями" у США можуть чинити подальший тиск на американську валюту.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, США, як і раніше, на першому місці у світі за кількістю випадків зараження COVID-19. Наразі в країні зареєстровано понад 4,635 млн випадків зараження, померли понад 155,33 тис. осіб.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА