08:00 19.08.2020

Зеленський доручив розробити заходи щодо підтримки культури і культурного туризму в рамках програми "Велике будівництво"

2 хв читати
Зеленський доручив розробити заходи щодо підтримки культури і культурного туризму в рамках програми "Велике будівництво"

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити низку заходів, які сприятимуть підтримці сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму України, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Відповідний указ № 329/2020 президент України підписав 18 серпня 2020.

Як наголошується в документі, Кабінет міністрів України повинен забезпечити розробку і реалізацію відповідних кроків у рамках Національної програми "Велике будівництво".

"Кабмін також повинен сприяти розробці необхідної проектної та іншої документації і проведення робіт з консервації, реставрації, реабілітації, музеєфікації, ремонту та пристосування відповідних об'єктів. Повинна бути розроблена і затверджена науково-проектна документація щодо визначення меж та режимів використання буферних зон об'єктів всесвітньої спадщини, планів управління об'єктами і забезпечена належна підготовка документів з номінування об'єктів культурної спадщини для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - наголошується в повідомленні, на офіційному сайті Офісу президента України у вівторок ввечері.

Указом також передбачається розробка та затвердження державної цільової програми, що сприятиме залученню інвестицій і реалізації інвестиційних проектів у сфері туризму.

"Уряд повинен сприяти проведенню міжнародних заходів у сфері розвитку туризму в Україні та просування її туристичного потенціалу в світі, зокрема шляхом створення багатомовного порталу про туристичні дестинації (території, привабливі для туристів), об'єкти культурної спадщини України, проведення на базі культурно-інформаційних центрів у складі закордонних дипломатичних установ культурно-мистецьких проектів. Зазначається і необхідність інформаційного висвітлення історій успіху реалізації проектів з модернізації та розвитку об'єктів культурної та туристичної інфраструктури", - наголошується в повідомленні.

Розвитку креативних студій, також допоможе державна цільова програма щодо розвитку народних художніх промислів.

"Для розвитку цього напряму уряд також має вдосконалити механізми фінансування сфери культури, зокрема через залучення додаткових джерел фінансування і державно-приватного партнерства в галузі культури, туризму, управління пам'ятками культурної спадщини", - підсумували в Офісі президента.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА