20:45 20.08.2020

Міненерго найближчими днями надасть уряду пропозиції щодо корпоратизації "Енергоатома" - Бойко

2 хв читати

Міністерство енергетики до кінця місяця підготує пропозиції уряду щодо корпоратизації НАЕК "Енергоатом", повідомив заступник міністра Юрій Бойко за результатами наради з представниками компанії та міжнародними організаціями в четвер.

"Ми разом маємо здійснити пофакторний аналіз плюсів, мінусів і ризиків кожного сценарію і обрати оптимальний варіант. До кінця наступного тижня необхідно підготувати узагальнений аналіз для подальшого обговорення з представниками уряду", - сказав Бойко, слова якого цитує прес-служба.

У міністерстві зазначили, що корпоратизацію НАЕК передбачено в Кредитній угоді між компанією і Європейським банком реконструкції та розвитку і ратифікованій Верховною Радою Гарантійній угоді "Комплексна узагальнена програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних станцій".

Крім того, вжити до кінця поточного року заходів щодо підготовки та здійснення корпоратизації "Енергоатома", зокрема, розробити й подати до ВР законопроект стосовно цього питання, необхідно на виконання відповідного указу президента, наголосили у прес-службі.

У Міненерго уточнили, що затверджений 31 червня статут "Енергоатома" передбачає створення наглядової ради у складі семи осіб, четверо з яких мають відповідати критеріям незалежності.

Як повідомлялося, НАЕК "Енергоатом" у середині липня відкликав свій позов до Міністерства енергетики про визнання нечинними пунктів статуту компанії у зв'язку з урегулюванням питань, повідомив віце-президент НАЕК з розвитку Герман Галущенко.

Галущенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", зокрема, зазначав, що попереднє керівництво міністерства затвердило зміни до статуту НАЕК, які не відповідають законодавству й обмежують повноваження підприємства, зокрема щодо змін у структурі компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА