19:00 21.08.2020

"Центренерго" має намір придбавати вугілля для виробництва е/е на УЕБ

2 хв читати
"Центренерго" має намір придбавати вугілля для виробництва е/е на УЕБ

ПАТ "Центренерго" має намір найближчим часом вийти на торги Української енергетичної біржі (УЕБ) для пошуку постачальника вугілля, повідомила компанія на сайті в п'ятницю.

"Державна енергогенерувальна компанія найближчим часом вийде на торги УЕБ для пошуку постачальника вугілля марок А, П – 1 млн тонн і Г, Д, ДГ - 2,4 млн тонн із вмістом сірки не вище ніж 1,5% на сухий стан і калорійністю не нижче ніж 5 тис. ккал/кг", - йдеться в повідомленні ПАТ.

У "Центренерго" вихід на УЕБ пояснили тривалою цілеспрямованою роботою над підвищенням ефективності діяльності ТЕС і зниженням собівартості одиниці електроенергії та закликали українські компанії виходити зі своїми ціновими пропозиціями.

Крім того, компанія повідомила, що в п'ятницю, 21 серпня, спрямувала 115 млн грн на погашення заборгованості перед державними шахтами за поставлене ними паливо.

Як повідомлялося, 17 серпня в коментарі інтернет-порталу "Енергореформа" прес-служба "Центренерго" заявила, що 14 серпня генкомпанія звернулася до Кабінету Міністрів і Міністерства енергетики України з проханням переглянути розрахункову вартість вугілля з держшахтами, виходячи з її ринкової ціни, вказавши на укладення контракту з приватною українською шахтою на постачання вугілля за ціною 1480 грн/тонна без ПДВ. У "Центренерго" пояснили, що зниження ціни закупівлі вугілля потрібне для виведення підприємства з фінансово-економічної кризи.

Раніше державний Ощадбанк відмовив ПАТ "Центренерго" в наданні кредиту на закупівлю палива. Передбачалося, що генкомпанія домовиться про кредитування держбанків у розмірі 1,3 млрд грн.

"Центренерго" в липні 2020 року виплатило державним вугільним шахтам 236 млн грн.

19 серпня компанія сплатила шахтам 216 млн грн і заявила про намір до кінця поточного місяця перерахувати решту суми заборгованості, виплативши загалом у серпні понад 400 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА