13:07 09.09.2020

В Україні до 2021 року можуть створити віртуальну економічну зону для ІТ і ввести пілот із е-резидентства - проект пріоритетних дій Кабміну

3 хв читати
В Україні до 2021 року можуть створити віртуальну економічну зону для ІТ і ввести пілот із е-резидентства - проект пріоритетних дій Кабміну

 Кабінет Міністрів України має намір до кінця 2020 року реалізувати низку пріоритетних ініціатив, що стосуються ІТ-сфери, зокрема планується розширити функції "Дії" і створити віртуальну економічну зону для стартапів.

Як зазначається в тексті розпорядження Кабміну "Про затвердження плану пріоритетних дій уряду на 2020 рік", серед пріоритетних планів для Мінцифри - створення в Україні інструменту електронного резидентства з метою залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу країни. До грудня включно до Верховної Ради має бути внесено законопроект про ведення підприємницької діяльності е-резидентами в Україні, а також в тестовому режимі запущено портал для отримання статусу е-резидента на базі "Дії".

У жовтні також планується розробити законопроект щодо створення вільної віртуальної економічної зони для креативної економіки зі спеціальним податковим режимом із метою гармонізувати діяльність ІТ-компаній та венчурних фондів зі світовими галузевими стандартами, спростити адміністрування податків і полегшити взаємодію ІТ-бізнесу з держструктурами.

Очікується, що ці дії створять умови для реєстрації ІТ-компаній в українській юрисдикції, збільшать венчурні інвестиції та кількість офіційно працевлаштованих фахівців в ІТ-індустрії, а також приведуть до збільшення обсягу експорту ІТ-послуг.

Крім того, планується збільшити доступний для мобільного зв'язку спектр частот у діапазонах 700 МГц, 800 МГц і 900 МГц, а також забезпечити гармонізацію спектру радіочастотного ресурсу та посилити контроль за його використанням - в листопаді Кабмін має затвердити план заходів щодо вивільнення частот із метою розвитку мобільного зв'язку в Україні.

Мінцифри до грудня 2020 року включно має забезпечити розвиток взаємодії публічних електронних реєстрів, а саме підключити до системи електронної взаємодії щонайменше 50 державних інформсистем/реєстрів.

Крім цього, в завданнях Мінцифри забезпечити доступність 50 електронних послуг на держвебпорталі "Портал Дія", з яких 10 надаються в автоматичному режимі. При цьому скористатися ними (або ознайомитися з інформацією про ці послуги) станом на грудень 2020 року мають щонайменше 1 млн осіб.

Крім того, планується подальше забезпечення розвитку сфери відкритих даних, зокрема у вересні Мінцифри має забезпечити оприлюднення щонайменше 33 тис. пріоритетних наборів даних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на держпорталі відкритих даних.

У листопаді має бути впроваджена система онлайн-моніторингу та оцінки якості надання адміністративних послуг, за що також відповідає Мінцифри.

У листопаді планується створення онлайн-платформи зі взаємодії органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства.

До грудня планується розміщення в "Дії" реєстру адмінпослуг, який включатиме повну та розгорнуту інформацію про всі адмінпослуги. Зокрема, в реєстрі має відображатися 95% суб'єктів, що надають такі послуги, і 95% самих послуг.

До кінця року планується також підключити до швидкісного інтернету щонайменше 500 шкіл, підключити до інтегрованої системи електронної ідентифікації понад 200 інформаційно-телекомунікаційних систем, а також спростити правила оренди об'єктів інфраструктури державних та комунальних підприємств з метою полегшення умов роботи малих і середніх провайдерів телекомунікацій.

Крім цього, Мінцифри до кінця поточного року має перейматися питанням розробки концепції закону розвитку штучного інтелекту, що включає визначення напрямів, механізму та умов розвитку ШІ. Мета - усунення відставання України у зазначеній сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА