10:41 16.09.2020

Україна має намір залучити EUR22,1 млн від уряду Німеччини на будівництво та ремонт житла для переселенців і місцевих жителів Краматорська і Сєвєродонецька

2 хв читати
Україна має намір залучити EUR22,1 млн від уряду Німеччини на будівництво та ремонт житла для переселенців і місцевих жителів Краматорська і Сєвєродонецька

Україна має намір залучити EUR22,1 млн від уряду Німеччини через Банк розвитку KfW на будівництво і ремонт житла для тимчасово переміщених осіб і місцевих жителів Краматорська Донецької області та Сєвєродонецька Луганської області, йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Міжнародна організація з міграції (МОМ) побудує та відремонтує житло для понад півтисячі сімей, що лишилися без даху над головою внаслідок збройної агресії РФ на сході України. Більше ніж 80% із тих, хто отримає нове житло, - це внутрішньо переміщені особи (ВПО), а 20% - це місцеві жителі міста Краматорська (Донецька область) та міста Сєвєродонецька (Луганська область). Профінансує роботи уряд Німеччини через Банк розвитку KfW. Це передбачає Меморандум про співпрацю у рамках реалізації проекту "Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України", який підписало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з МОМ, міською радою Краматорська та Цивільно-військовою адміністрацією Сєвєродонецька", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначено, що проект передбачає будівництво 500 квартир та додатково придбання 60 квартир у двох містах – Краматорську та Сєвєродонецьку, які надаватимуть переселенцям і місцевим жителям в оренду за помірну орендну плату з подальшим правом викупу.

Проект триватиме п'ять років, а його загальний бюджет становитиме EUR22,1 млн.

"Реалізація проекту розрахована до 2025 року та має забезпечити житлом близько 1 500 внутрішньо переміщених осіб. Для цього в міністерстві буде створено наглядову раду за участі всіх зацікавлених сторін", - йдеться в повідомленні відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА