13:24 07.10.2020

ЄБРР підписав угоду про фінансування Хмельницького за програмою "Зелені міста" на EUR36,5 млн

2 хв читати
ЄБРР підписав угоду про фінансування Хмельницького за програмою "Зелені міста" на EUR36,5 млн

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підписав угоду про пакет фінансування розміром EUR36,5 млн, у рамках якого Хмельницький приєднається до програми "Зелені міста".

Як повідомила прес-служба банку, підписання документів відбулося в середу на Щорічних зборах ЄБРР.

"У контексті цієї інвестиції місто Хмельницький приєднається до ініціативи ЄБРР "Зелені міста". У рамках цієї програми місто розробить та виконуватиме план дій "Зелене місто", в якому буде визначено та пріоритизовано найбільш нагальні екологічні проблеми області, а також передбачено шляхи їх вирішення", - йдеться в повідомленні банку.

Як зазначено, банк надасть кредит EUR28,5 млн міському КП "Спецкомунтранс", яке збирає, переробляє й утилізує тверді побутові відходи (ТПВ) в Хмельницькій області.

Кредит доповнюється інвестиційним грантом Європейського Союзу на суму EUR5 млн, власними коштами міста Хмельницького в розмірі до EUR3 млн, а також коштами технічної співпраці, які ЄС та Швеція виділили раніше на підготовку цього проекту.

"Цей пакет фінансування дасть змогу закрити наявне звалище і здійснити рекультивацію його території. Два нові осередки буде побудовано за стандартами ЄС. Також буде придбано відповідне обладнання та побудовано сучасні потужності для вторинної переробки і компостування. Окрім цього, місто придбає нові сміттєвози і контейнери для сміття, які допоможуть місцевим жителям, державним установам і бізнесу швидше перейти до роздільного збирання сміття", - уточнюється в повідомленні.

Як повідомлялося, проект передбачає два етапи. На першому - задоволення термінових потреб міста в інвестиціях для реконструкції наявного полігону, будівництва поруч нової карти інженерного санітарного полігону за стандартами ЄС та придбання для нього нового обладнання, а також поліпшення систем збирання і транспортування ТПВ із співфінансуванням з бюджету міста.

Другий етап включатиме будівництво нового сміттєпереробного заводу для неорганічних відходів і відокремленої станції компостування для відсортованих органічних відходів. Така підтримка вторинної переробки та створення сучасної інфраструктури управління ТПВ (сортування і компостна переробка) мають привести до зменшення кількості відходів, які зрештою потраплятимуть на полігон.

Очікується, що реалізація проекту скоротить викиди CO2 на 100 тис. тонн на рік.

ХКП "Спецкомунтранс" відповідає за збирання, переробку та утилізацію твердих побутових відходів у Хмельницькому. Компанія має контракти з більш ніж 92 тис. домашніх господарств і майже 3 тис. комерційних і громадських організацій на вивезення та утилізацію відходів. Компанія також є оператором наявного полігону, розташованого на території міста.

Виручка "Спецкомунтрансу" у 2019 році зросла на 53,8% - до 60,7 млн грн, а чистий збиток 2018 року в 0,12 млн грн змінився чистим прибутком 0,11 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА