20:57 08.10.2020

Luregio Limited Тігіпко заснувала "Лурежіо інвест" зі СК 350 млн грн і подала заявку в АМКУ на покупку Промінвестбанку

2 хв читати
Luregio Limited Тігіпко заснувала "Лурежіо інвест" зі СК 350 млн грн і подала заявку в АМКУ на покупку Промінвестбанку

Кіпрська Luregio Limited, кінцевим бенефіціаром якої виступає український бізнесмен Сергій Тігіпко, подала заявку в Антимонопольний комітет України на придбання Промінвестбанку (ПІБ, Київ) через купівлю ТОВ "Фінансова компанія "Фортіфай".

Згідно з повідомленням Антимонопольного комітету, в обох випадках йдеться про придбання, які забезпечать понад 50% голосів у вищому органі управління.

Відповідно до інформації в держреєстрі, Luregio Limited 28 серпня цього року зареєструвало ТОВ "Лурежіо інвест" зі статутним капіталом 350 млн грн, основними видами діяльності якого вказані консультування і управління, надання фінансових послуг та інших допоміжних комерційних послуг.

Керівником підприємства призначена Людмила Назаренко, яка була заступником директора з юридичних питань ТОВ "Група ТАС" і членом наглядової ради Універсал банку, що належать Тігіпко.

Як повідомлялося, 2 березня 2020 Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в рамках розгляду позову російського ЗЕБ заборонив примусовий продаж акцій ПІБу, відхиливши апеляцію Міністерства юстиції України на аналогічне рішення про забезпечення позову, ухвалене арбітражем 28 серпня 2019 року.

Разом із тим, 4 березня пакет акцій ПІБу у розмірі 99,7726% було продано в рамках виконавчого провадження на торгах фондової біржі ПФТС за 268 млн 709,96 тис. грн. Провадження було відкрито в рамках виконання рішення міжнародного арбітражу щодо стягнення з РФ збитків низки компаній, пов'язаних із бізнесменом Ігорем Коломойським і які мали активи в Криму.

Покупцем через ЗАТ "Альтана Капітал" виступило ТОВ "ФК "Фортіфай", власників якого низка ЗМІ пов'язують із Коломойським. У держреєстрі бенефіціарами ФК зазначена на паритетних засадах Лариса Рибенкова і Людмила Осикіна. "Фортіфай" оплатила акції, втім, арешт на акції ПІБ, накладений ухвалою Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018 року, не дозволив завершити процедуру примусового продажу арештованого майна, а саме провести переказ зазначених цінних паперів з рахунку власника на рахунок компанії "Фортіфай".

ПАТ "Промінвестбанк" було створено в 1992 році. ЗЕБ (РФ) став власником банку в 2008 році, йому належить 99,7726% акцій. Свої інвестиції в розвиток дочірнього банку ЗЕБ оцінює в 2,7 млрд.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 червня 2020 року за розміром загальних активів (40,611 млрд грн) Промінвестбанк посідав 12-те місце серед 75 чинних банків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

Black Iron подасть нову заявку до Кабміну щодо Шиманівського залізнорудного проєкту в рамках оновлених норм із підтримки інвестпроєктів

Інвестори з України готові профінансувати будівництво широкої колії до портів Гданська та Клайпеди - Сольський

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА