12:29 27.10.2020

"Шато Чизай" у 2021 р. планує запуск виробництва бренді, коньяків та ігристого

2 хв читати
"Шато Чизай" у 2021 р. планує запуск виробництва бренді, коньяків та ігристого

ТОВ "Виноробна компанія Шато Чизай" (Берегове Закарпатської обл.) планує розпочати виробництво ігристого вина, бренді та коньяків, інвестиції в запуск останніх двох продуктів сягнуть близько $2 млн, повідомив власник і засновник компанії "Шато Чизай" Геннадій Гутман.

"Ми плануємо випускати бренді та коньяки. Наразі проектуємо спиртосховище на 63 тис. дал. Це буде абсолютно нова лінія і новий напрям у "Шато Чизай". Будівництво заплановане на нашому заводі первинного виноробства, де здійснюється переробка винограду. Також ми плануємо випуск ігристого, ще один наш новий напрям. Планова ціна проекту щодо бренді і коньяків орієнтовно $2 млн", - повідомив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Запустити виробництво бренді та коньяку, за сприятливих умов, у компанії планують у січні-лютому, ігристих вин - у 2021 році.

Відповідаючи на запитання про вплив пандемії на обсяги продажу вин компанії "Шато Чизай", власник компанії зазначив, що обсяги продажу навесні 2020 року проти весни 2019 року впали на 50%.

"Наразі ринок відновлюється, проте лякає невизначеність ситуації з коронавірусом. Якщо перші місяці пандемії падіння було 50-55%, то починаючи з серпня спостерігалося зростання, зараз знову буде спад", - сказав Гутман.

Незважаючи на COVID-19, у виноробній компанії продовжили відкривати нові ринки для своєї продукції. Зокрема, у 2020 році "Шато Чизай" розпочало постачання до Англії, Данії, підписало контракт на постачання з Японією, Норвегією та Мексикою.

"Зараз готуємо маленьке постачання, але це все одно дуже цікаво, до одного з виноробних країв - Угорщини. До США, Канади, Ізраїлю, Австралії ми постачаємо наші вина вже кілька років. Цього року ми відвантажили 50 тис. літрів вина до Киргизстану, це хороший і цікавий ринок", - зазначив засновник компанії.

"Шато Чизай" цього року завершила будівництво нового підвалу для витримки вин у дубових бочках і для зберігання колекційного вина в пляшках. Також планує реконструкцію великого виносховища - там будуть комірки для зберігання вина членів клубу "Шато Чизай" з необхідними умовами зберігання, оптимальним температурним режимом.

За словами Гутмана, на перспективу в "Шато Чизай" розглядають можливість закладення близько 50 га виноградників, проте, як уточнив власник компанії, це не питання наступного року. Крім того, після закінчення пандемії в компанії планують розпочати будівництво готелю на виноградниках - на 40-45 номерів.

ТОВ "Виноробна компанія Шато Чизай" засноване в 1995 році в м. Береговому (Закарпатська обл.). Займається вирощуванням винограду, його переробкою і виробництвом вина. Має два заводи - первинного виноробства в с. Оросієво і вторинного виноробства в м. Береговому.

У 2006 році компанія заклала виноградники в Береговому на площі 272 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА