20:57 27.10.2020

Україна і Франція найближчим часом можуть підписати міжурядову угоду про співпрацю в залізничній сфері - Аваков

2 хв читати
Україна і Франція найближчим часом можуть підписати міжурядову угоду про співпрацю в залізничній сфері - Аваков

Україна і Франція в рамках Змішаної міжурядової комісії з економічного співробітництва найближчим часом можуть вийти на підписання угоди, повідомив глава української сторони комісії, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ми довго напрацьовували деталі спільного з французькою стороною проекту і найближчим часом можемо вийти на підписання міжурядової угоди, яка повністю задовольнятиме потреби України. Зокрема з урахуванням вимог, поставлених президентом України в частині локалізації виробництва на українських підприємствах", - заявив Аваков на зустрічі з генеральним виконавчим директором компанії ALSTOM Анрі Пупар-Лафаржем у вівторок, повідомляє прес-служба МВС України.

Зазначається, що на зустрічі за участю посла Франції в Україні Етьєна де Понсена і гендиректора "Укрзалізниці" Володимира Жмака сторони обговорили перспективи реалізації проекту постачання електричних локомотивів ALSTOM з частковою локалізацією їх виробництва і технічного обслуговування в Україні.

"Ми маємо дуже застарілий парк локомотивів і нам стратегічно необхідно його оновлювати. На даному етапі ми зацікавлені в 50-ти двосистемних електровозах, здатних транспортувати від 5500 до 6000 тонн вантажу. Ці локомотиви потрібні нам з довгостроковою системою технічного обслуговування і локалізацією виробництва в Україні. На другому етапі ми зацікавлені отримати односистемні локомотиви", - повідомив під час переговорів Жмак.

Пупар-Лафарж у свою чергу запевнив, що компанія ALSTOM зможе бути надійним і довгостроковим партнером для "Укрзалізниці" і України.

"На ринку ми працюємо вже багато років, і можемо задовольнити потреби "Укрзалізниці". ALSTOM має досвід роботи на ринках з локалізацією виробничих і сервісних потужностей. Це підсилює нашу кооперацію і створює нові робочі місця. Зокрема, ми так працюємо в Казахстані і Південній Африці", - розповів він.

Де Понсен зазначив, що за останні два роки з урахуванням активної реалізації вертолітного (Airbus Helicopters) і корабельного (Осеан) проектів МВС України, гуманітарного проекту поліпшення водопостачання Маріуполя з перспективою його поширення на Луганщину, загальна вартість всіх економічних програм співпраці між Україною і Францією становить 800 млн євро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

Black Iron подасть нову заявку до Кабміну щодо Шиманівського залізнорудного проєкту в рамках оновлених норм із підтримки інвестпроєктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА