09:38 07.11.2020

Світовий банк виділить $ 100 млн на відновлення економіки підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей

2 хв читати
Світовий банк виділить $ 100 млн на відновлення економіки підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей

Україна отримає від Світового банку $100 млн на відновлення економіки та підприємництва на підконтрольних уряду територіях сходу країни, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Україна отримає від Світового банку $100 млн на відновлення економіки та підприємництва підконтрольних територій на сході", - повідомляється в акаунті президента у Twitter у суботу.

Зеленський подякував за підтримку територіальної цілісності країни. "Ми зробимо все, щоб наші громадяни почувалися в безпеці, а регіони ставали заможними", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу на сайті Світового банку повідомляється, що 6 листопада Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила проект вартістю $100 млн, спрямований на підтримку діяльності уряду України щодо сприяння соціально-економічному відновленню та розвитку Східної України.

"Проект "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" (3В) буде зосереджений на територіях Луганської області, підконтрольних уряду України, які отримали найбільш серйозний економічний спад через конфлікт, залучатиме дуже необхідні інвестиції для поліпшення транспортного сполучення та сприяння відновленню сільськогосподарського сектору", - йдеться в прес-релізі.

"Це перша позика в портфелі Світового банку, спрямована на надання допомоги уряду України у виконанні зобов'язань з інформаційно-просвітницької роботи та підтримки розвитку населення, яке зазнало впливу конфлікту. Проект 3В базується на портфелі інвестицій Світового банку в Україні та галузевих знаннях у транспортному і сільськогосподарському секторах, питаннях земельної реформи і поширює цю підтримку на Східну Україну. Тисячі людей у громадах, що зазнали впливу конфлікту, отримають допомогу в рамках інвестицій проекту 3В", - зазначив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА