13:42 12.11.2020

Литовські підприємства збільшили кількість запитів щодо розвитку бізнесу в Україні - посол

2 хв читати
Литовські підприємства збільшили кількість запитів щодо розвитку бізнесу в Україні - посол

Збільшилася кількість запитів від литовських підприємств щодо розвитку бізнесу в Україні, пошуку нових партнерів, повідомив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас.

"Зі свого досвіду можемо сказати, що наразі бачимо збільшення запитів від литовських підприємств щодо розвитку бізнесу в Україні, пошуку нових партнерів. До речі, те саме можна сказати й про українські підприємства. Особливо великий потенціал бачимо у впровадженні електронних послуг - Литва має величезний досвід у цій сфері і готова ділитися ним з Україною", - сказав Сарапінас в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, також нові можливості і для Литви, і для України може відкрити скорочення ланцюга постачань.

"Литва також може стати прекрасним майданчиком, з якого українські підприємства можуть значно збільшити свій експорт на Захід. Тут для прикладу можу навести компанію "Кормотех", яка частину своєї діяльності перенесла в Литву, а це дало змогу скористатися фінансовою політикою ЄС і збільшити її конкурентоспроможність у Європі та на інших ринках", - пояснив дипломат.

Водночас Сарапінас зазначив, що литовський бізнес стикається в Україні з такими проблемами, як непрозорість судової системи, неоднакові умови конкуренції, адміністративний тиск на бізнес.

"Я не бізнесмен, тому можу лише передати ту позицію, яку чую під час спілкування з нашими підприємцями: литовський бізнес, як, до речі, й інвестори з інших зарубіжних країн або місцеві українські підприємці, стикаються з однаковими проблемами - непрозорість судової системи, неоднакові умови конкуренції, адміністративний тиск на бізнес. У сфері боротьби з цими проблемами Литва та інші західні партнери готові поділитися своїм досвідом", - наголосив він.

Посол також зазначив, що є кілька великих литовських компаній, які наразі планують інвестиційні проекти в Україні, проте поки що тривають переговори з цього приводу.

"Нещодавно було оголошено, що торговельна мережа Novus, якою керує інвестиційна компанія BT Invest, купує 35 магазинів торговельної мережі Billa. Це досить велика інвестиція: за оцінкою аналітиків ринку, вартість угоди становить близько EUR65 млн. Є ще кілька великих литовських компаній, які наразі планують інвестиційні проекти в Україні, однак зараз краще було б утриматися від коментарів, оскільки ідуть перемовини", - додав він.


Повний текст інтерв'ю з послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА