15:09 18.11.2020

Кабмін затвердив 103 пріоритетних інвестпроекти до 2023 року

2 хв читати
Кабмін затвердив 103 пріоритетних інвестпроекти до 2023 року

Кабінет Міністрів визначив як пріоритетні проект із виробництва апаратів штучного дихання (ШВЛ), два сміттєспалювальні заводи і ракетно-космічний комплекс повітряного старту, загалом у затвердженому переліку 103 пріоритетних інвестпроекти до 2023 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне розпорядження уряд затвердив із триденним доопрацюванням на засіданні в середу.

Згідно з проектом розпорядження, чотири зі 103 проектів передбачають фінансування повністю коштом держбюджету і ще 43 проекти - частково коштом державного та/або місцевого бюджету.

Як зазначено в документі, серед пріоритетних інвестпроектів - організація виробництва ШВЛ коштом інвестора, держбюджету та інших джерел, а також будівництво заводу (комплексу) з переробки твердих побутових відходів (гарантування екологічної безпеки в Києві) - коштом інвестора.

Крім цього, серед пріоритетних проектів - будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область) коштом держбюджету і місцевих бюджетів.

Серед інвестпроектів, які планується реалізувати коштом держбюджету і міжнародної технічної допомоги, - модернізація сімейства літаків Ан-124-100 і Ан-225 на ДП "Антонов", ракетно-космічний комплекс повітряного старту, міжнародний науковий центр "Обсерваторія" на горі Піп Іван - платформа розвитку Карпатського регіону.

Крім того, планується реалізувати проект із підготовки виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаракет, а також зі розширення міжнародного пункту пропуску "Ягодин" - виключно коштом держбюджету.

За рахунок інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету також планується реалізувати будівництво сміттєспалювальних заводів у Краматорську і Маріуполі, будівництво туристичної і транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку (плюс кошти міжнародної технічної допомоги), а також звести Центр олімпійських видів спорту "Н2О Нова Каховка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА