08:40 23.12.2020

Участь у "Чистій мережі" забезпечить збільшення інвестицій в Україну

2 хв читати
Участь у "Чистій мережі" забезпечить збільшення інвестицій в Україну

Участь у програмі "Чиста мережа" (Clean Network) допоможе збільшити інвестиції приватного сектора в Україну, заявив заступник державного секретаря США Кіт Крак.

"Приєднання до "Чистої мережі" прокладе шлях до великих інвестицій приватного сектора в Україну, зокрема, інноваційного сектора, звідки я сам прийшов. Я провів 30 років у "Кремнієвій долині", я був віце президентом General Motors, і це дійсно цікаво з точки зору залучення інвестицій приватного сектора в Україну. Це відправляє великий сигнал", - сказав Крак на онлайн-брифінгу після переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у вівторок.

Він зазначив, що під час дискусії зі Шмигалем вони обговорили п'ять ключових причин, чому Україна негайно отримає перевагу від участі в "Чистій мережі" на додачу до очевидних переваг національної безпеки для України.

За його словами, приєднання до "Чистої мережі" підсилює аргумент про те, що Україну повинні прийняти в НАТО.

"НАТО приділяє пріоритетну увагу солідарності перед спільними загрозами і усвідомлює, що захоплення Китаєм (мереж - ІФ) 5G - це явна і існуюча загроза трансатлантичної безпеки. І тому 27 із 30 союзників НАТО приєдналися до "Чистої мережі", а решта троє, ймовірно, скоро приєднаються", - пояснив Крак.

Крім того, приєднання до "Чистої мережі" демонструє солідарність України з ЄС і прискорить євроінтеграцію України, оскільки "Чиста мережа" включає 26 із 27 країн-членів ЄС, зазначив заступник держсекретаря США. На його думку, також членство України в "Чистій мережі" зблизить її відносини з країнами "Тримор’я", адже 11 з 12 членів "Тримор’я" є її членами.

Крак додав, що США, як і багато інших членів "Чистої мережі", мають низку фінансових інструментів, щоб допомогти Україні приєднатися до цієї програми.

"Чиста мережа" стала новим альянсом демократій, який надає захист своїм членам перед обличчям політики залякування Китаю. Вона надає кількісну перевагу і силу в єдності і солідарності проти залякування Китаю", - наголосив він.

Заступник держсекретаря зазначив, що місце України - поруч з такими демократіями з НАТО, ЄС, "Тримор’я", які приєдналися до ініціативи.

Як повідомив у вівторок прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Україна підтримує принципи "Чистої мережі" і залишиться надійним партнером для інвестицій технологічних компаній з усього світу.

На сайті Держдепартаменту США повідомляється, що програма "Чиста мережа" - це комплексний підхід адміністрації президента США Дональда Трампа до захисту національних активів, включно з приватністю громадян і найбільш конфіденційної інформації компаній, від агресивних вторгнень зловмисних факторів, таких як Комуністична партія Китаю. "Чиста мережа" усуває довгострокову загрозу конфіденційності даних, безпеки, прав людини і принципової співпраці, яка походить вільному світу від авторитарних зловмисних факторів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА