14:58 04.02.2021

Китайські інвестори занепокоєні впровадженням санкцій Україною - директор EBA

2 хв читати

Низка компаній-членів Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), які "мають китайське коріння", занепокоєні впровадженням Україною санкцій щодо китайських акціонерів ПАТ "Мотор Січ" і поки що тимчасово утримаються від інвестицій, повідомила виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.

"Китайські інвестори тимчасово поставили on hold усі питання, які пов'язані з інвестуванням у країну", - сказала вона на зустрічі асоціації "Глобальний огляд економіки України" в четвер, коли її учасники торкнулися питання цих санкцій і їхніх можливих наслідків для торговельно-економічних відносин із Китаєм.

За словами генерального директора UMG Investments Андрія Горохова, у 2020 році Україні пощастило з кон'юнктурою в агро- та металургії, і велика частина продукції цих галузей пішла в Китай. Він додав, що в 2021 році також очікується зростання китайського ринку.

"Я точно розумію, що з торговельним партнером, обіг з яким становить майже $10 млрд, треба бути обережнішим", - зазначив він Горохов.

"Якщо раптом ми допустимо помилки в цьому напрямі, то нам потрібно буде розуміти, де ми компенсуватимемо наші ринки збуту, з огляду на ситуацію в Європи та Штатах і невизначеність із пандемією. Сподіваюся, тут будуть мудрі й виважені рішення, і люди професійно підійдуть до цього питання", - зазначив голова UMG Investments.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський за рішенням Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) 29 січня запровадив санкції стосовно громадянина Китаю Ван Цзина і пов'язаних із ним Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd; Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd (обидві - Пекін); Skyrizon Aircraft Holdings Limited (Британські Віргінські Острови) і Hong Kong Skyrizon Holdings Limited (Гонконг), що намагаються останніми роками реалізувати в Україні права акціонерів ПАТ "Мотор Січ".

З огляду на це Китай скерував ноту Міністерству закордонних справ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА