07:36 30.03.2021

"ArcelorMittal Кривий Ріг" у 2020 році скоротив інвестиції у виробництво більш ніж на чверть

3 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" у 2020 році скоротив інвестиції у виробництво більш ніж на чверть

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) у 2020 році інвестував у виробництво $ 296,3 млн, що на 28,7% нижче, ніж у 2019 році ($415,4 млн).

Відповідно до прес-релізу компанії в понеділок увечері, зокрема, операційні витрати АМКР у 2020 році склали $ 137,7 млн (у 2019 - $116 млн), капітальні - $158,6 млн ($299,4 млн).

Уточнюється, що в минулому році підприємство завершило масштабні інвестпроекти - модернізацію дрібносортного стану № 250-4, в яку інвестував понад $60 млн, а також будівельно-монтажні роботи в новому комплексі безперервного розливання сталі. Загальна вартість будівництва перевищує $160 млн.

Не зупиняється і реконструкція аглоцеха №2 з установкою сучасних електрофільтрів: п'ять із шести агломашин вже оновлені, кожна із впровадженням сучасних систем газоочистки, аспірації і автоматизації. У результаті реконструкції викиди пилу на кожній з шести агломашин будуть скорочені на 250 тонн на рік. Весь проект з оновлення аглоцеха №2 оцінюється у $180 млн.

Продовжилося також оновлення техніки в гірському департаменті АМКР.

У 2021 році підприємство має намір завершити ключові інвестпроекти і продовжити реалізацію нових. Йдеться про заміну газоочисних установок першого блоку конвертерного цеху (конверторів №№ 1-3), реконструкції ДП-9, будівництво нового кисневого блоку та сучасної фабрики огрудкування з випуску 4,5-5 млн тонн окатишів на рік. Триватимуть програми заміни залізничних колій підприємства, відновлення будівель і споруд, реконструкції газопроводів, а також впровадження екологічних заходів для зниження промислового навантаження на довкілля.

За 15 років роботи в Україні загальні інвестиції ArcelorMittal склали близько $ 10 млрд ($4,8 млрд - сума придбання підприємства під час приватизації +$5,2 млрд - інвестиції в розвиток виробництва).

"ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) у 2020 році отримав чистий прибуток у розмірі 740,902 млн грн, тоді як 2019 рік завершив із чистим збитком 2 млрд 265,232 млн грн. Нерозподілений прибуток на кінець минулого року склав 30 млрд 119,720 млн грн. Акціонери мають намір направити на виплату дивідендів з простих акцій 9 млрд 610 млн 237,170 тис. грн, або 2,49 грн на одну просту іменну акцію.

Коментуючи фінрезультати діяльності за 2020 рік, генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо констатував, що незважаючи на всі випробування, які принесла з собою пандемія COVID-19, комбінат зумів виконати свої зобов'язання перед співробітниками, клієнтами, постачальниками і підрядниками.

"Найважливіше - ми зберегли весь свій колектив і соціальні зобов'язання. Так, співробітники АМКР вже отримали 13-у зарплату за підсумками роботи за попередній рік (у березні 2021-го на ці цілі було виділено 415 млн грн). Крім того, з 1 травня підприємство підвищує зарплату на 5% для всього персоналу. Бюджет на підвищення зарплати заплановано в розмірі понад 300 млн грн. тобто фактично сума всього прибутку підприємства дорівнює сумі коштів, спрямованих на підвищення окладів і преміювання співробітників. Також ми зберігаємо досить високий темп інвестицій і продовжуємо реалізацію стратегічних проектів", - наголосив топ-менеджер, слова якого наводяться в прес-релізі.

Як повідомлялося, 30 березня в Кривому Розі відбудеться акція протесту працівників АМКР з основною вимогою значного підвищення зарплати.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований у "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Статутний капітал меткомбінату становить 3 млрд 859,533 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА