17:42 05.04.2021

Україна цінує кожного інвестора - Разумков

3 хв читати
Україна цінує кожного інвестора - Разумков

Україна зосереджена на подоланні економічних наслідків, викликаних пандемією коронавірусу, і цінує кожного інвестора, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Майже всі держави світу зосереджені на збереженні того, що в них є в економічному плані, а також на залученні додаткових ресурсів, додаткових інвесторів до своїх держав. Україна так само йтиме цим шляхом. Ми цінуємо кожного інвестора, який приходить до України", - сказав Разумков під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні у понеділок.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, спікер нагадав, що парламент в умовах COVID-19 розглянув низку законопроектів, пов'язаних із підтримкою бізнесу. Зокрема, нещодавно було ухвалено закон "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями", на розгляді перебуває законопроект №4416 про діяльність індустріальних парків.

Разумков зазначив, що для подолання економічних наслідків пандемії в Україні має бути спільна робота на рівні і центральної, і місцевої влади, а також співпраця з представниками бізнесу.

"Саме бізнес сплачує податки, наповнює бюджет і допомагає пройти ті випробування, які на сьогодні є перед нами. Держава має допомагати бізнесу, створювати такі умови, щоб бізнес розвивався", - заявив голова парламенту.

Він наголосив, що для залучення інвесторів ключовим є передбачуване податкове законодавство і забезпечення верховенства права в державі.

"Зі свого боку ми будемо в цьому питанні рухатися, зокрема, і завдяки конструктивному діалогу на рівні комітетів", - додав спікер.

Водночас голова парламентського комітету з питань фінансів Данило Гетманцев зазначив, що парламент активно працює над законодавством, спрямованим на детінізацію економіки. За його словами, одним із ключових є законопроект, який передбачає податкову амністію.

Він повідомив, що його комітет наступного засідання планує розглянути питання, що стосується комісій інтерчейндж та еквайринг, готуються законопроекти про фінансові послуги, зі страхування, про кредитні спілки, про Національну комісію цінних паперів та фондового ринку.

"Ми розуміємо, що податкове стимулювання, яким би воно не було хорошим, - це не основний аргумент на користь інвестування в Україну. Основним аргументом залишається верховенство права. Судова реформа має бути рушієм в утвердженні цього принципу в нашій державі", - сказав Гетманцев.

У свою чергу голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха наголосив, що законопроект, який передбачає створення інституту бізнес-омбудсмена, є одним із ключових для очолюваного ним комітету і може бути ухвалений вже до літа.

У свою чергу президент Американської торговельної палати Андрій Гундер нагадав, що наступного року виповниться 30 років, як Американська торговельна палата працює в Україні.

"Українська палата - найбільша з усіх у Європі. Ми завжди раді діалогу та відкритості парламентаріїв. Ми - як голос бізнесу. Компанії, які повірили в Україну, є амбасадорами, які розповідають іншим, що відбувається в Україні", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА