19:24 22.04.2021

Київрада схвалила залучення "Київтеплоенерго" кредиту ЄБРР у EUR140 млн на розвиток інфраструктури

2 хв читати
Київрада схвалила залучення "Київтеплоенерго" кредиту ЄБРР у EUR140 млн на розвиток інфраструктури

Київська міська рада схвалила залучення кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) обсягом до EUR140 млн терміном до 13 років на розвиток теплової інфраструктури столиці, повідомила прес-служба КП "Київтеплоенерго".

За відповідне рішення на пленарному засіданні в четвер проголосували 93 депутати.

"КП "Київтеплоенерго" надано дозвіл на вчинення всіх необхідних правочинів, а київського міського голову Віталія Кличка уповноважено підписати від імені Київради договір гарантії з ЄБРР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, фактично розпочинається залучення коштів міжнародних партнерів у модернізацію київської теплоенергетики, результатом якої має стати кардинальна зміна підходів до виробництва теплової та електроенергії, управління теплоенергетичним комплексом, а також новий рівень диспетчеризації та автоматизації системи теплопостачання і покращення якості комунальних послуг.

Наймасштабніший проект у рамках кредитної програми - установлення на ТЕЦ-6 сучасного когенераційного обладнання, зазначили в КП.

Водночас у рамках енергоефективних заходів на ТЕЦ-5 планується будівництво конденсаційного економайзера, що дає змогу використовувати залишкову енергію димових газів для виробництва тепла. Аналогічне обладнання вже три роки працює на ТЕЦ-6, уточнили на підприємстві.

Крім того, передбачається фінансування комплексу рішень, спрямованих на впровадження системи моніторингу та управління SCADA, що дає змогу в режимі реального часу стежити за технічними параметрами роботи обладнання на всіх виробничих об'єктах.

Як повідомлялося, про намір надати кредит КП "Київтеплоенерго" в сумі EUR140 млн у рамках програми "Зелені міста" на модернізацію інфраструктури централізованого теплопостачання ЄБРР заявив рік тому. Його затвердження планувалося 27 травня минулого року. Передбачалося, що він буде спрямований на забезпечення стійкої та ефективної роботи ТЕЦ і котелень Києва, підвищення надійності та якості теплопостачання і гарячого водопостачання.

Про свій намір залучити кредит ЄБРР із трирічним пільговим періодом "Київтеплоенерго" повідомило в 2019 році. Тоді повідомлялося про три основні напрями проекту - закриття 45 дрібних котелень (із 200 котелень, які має підприємство), заміну конденсаційного теплообмінника на малому блоці ТЕЦ-5, установлення нових генерувальних потужностей на ТЕЦ-6.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА