20:56 27.04.2021

У "Львівській політехніці" створять Міжнародний інноваційний центр Східної Європи - Чернишов

2 хв читати
У "Львівській політехніці" створять Міжнародний інноваційний центр Східної Європи - Чернишов

На базі Наукового парку Національного університету "Львівська політехніка" буде створено Міжнародний інноваційний центр Східної Європи, заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Створення центру передбачене підписаним 27 квітня 2021 року Меморандумом про співпрацю між Міністерством розвитку громад та територій України і некомерційною британською організацією "Всесвітній форум розумних міст" (WSCF). Сторони спільно працюватимуть над розробкою стратегічного плану Smart City для міст України, повідомляє прес-служба міністерства.

Розвиток проекту розумних міст і створення інноваційної екосистеми в Україні за участю WSCF розпочнеться зі Львова.

Основною метою створення центру є розробка стратегічного плану "розумного міста", проведення досліджень у сфері інновацій для цілей сталого розвитку України, залучення інвестицій та сприяння розвитку інноваційної інфраструктури країни.

Очікується, що проект "розумного міста", створений на базі "Львівської політехніки", стане прикладом для інших міст України. Головною ідеєю втілення проекту є пошук стартапів, які розроблятимуть рішення для Smart City. Цільове завдання для стартапів - створення моделей, які спрямовані на розв’язання найбільш глобальних проблем міст.

"Мінрегіон наразі активно працює над створенням інноваційної інфраструктури в регіонах. Державна стратегія регіонального розвитку на 2021-2027 рр. передбачає, що одним із завдань регіональної політики є запровадження інноваційних технологій у системі управління розвитком міст на основі концепції Smart City. Цифрова трансформація регіонів має відбуватися із застосуванням інструментів "розумного" містобудування, просторового планування та побудови інноваційних екосистем", - зазначив Чернишов.

Крім того, завдяки участі в проекті транснаціональних компаній та інвестиційних установ, Україна позиціонуватиметься як центр інноваційної екосистеми у Східній Європі.

Британська некомерційна організація "Всесвітній форум розумних міст" має значний досвід роботи в проектах "розумних міст" та наразі працює над кількома такими проектами в країнах Європейського Союзу, США, Великій Британії та В'єтнамі.

"Україна має величезний потенціал і може відіграти значну роль у європейській економіці найближчим часом. Молодість та висока якість людських ресурсів є однією з найбільших переваг майбутнього України", - зазначив президент WSCF Джевон Пітер Чун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА