15:24 05.05.2021

Bolt інвестує EUR20 млн у запуск сервісу каршерингу, спостерігатиме за попитом на цю послугу в Україні

2 хв читати
Bolt інвестує EUR20 млн у запуск сервісу каршерингу, спостерігатиме за попитом на цю послугу в Україні

Сервіс замовлення таксі Bolt планує інвестувати EUR20 млн у запуск каршерингу Bolt Drive у Європі у 2021 році; пілотний запуск сервісу відбудеться в Естонії, повідомила прес-служба компанії в середу.

"Каршеринг - новий напрям бізнесу компанії Bolt. Цей сервіс дає змогу комфортно долати великі відстані на орендованому автомобілі. Ми спостерігатимемо за розвитком цього напряму в Естонії, а також вивчатимемо ринок і попит на цю послугу в Україні. Виходячи з отриманих даних, ми приймемо рішення про запуск сервісу каршерингу в нашій країні", - цитує прес-служба керівника напряму з розвитку шерингових сервісів Bolt в Україні Антона Мілку в середу.

Як зазначив співзасновник і СЕО компанії Bolt Маркус Вілліг, слова якого наводяться в повідомленні, користувачі зможуть орендувати авто в будь-який час за допомогою того самого застосунку, який вони використовують, щоб узяти напрокат електросамокат, електровелосипед або замовити поїздку.

Bolt Drive - послуга каршерингу без спеціально обладнаних стоянок. Вона дає можливість користувачеві орендувати авто, яке територіально розташоване до нього щонайближче, через застосунок Bolt. Для того щоб розпочати поїздку, треба розблокувати авто за допомогою мобільного телефону. Завершити поїздку можна в будь-якій точці міста в межах району, зазначеного в застосунку. При цьому користувачам не треба платити за паркінг або пальне.

Bolt (раніше - Тaxify) - провідна європейська платформа для замовлення поїздок, заснована Маркусом Віллігом у 2013 році. Її інвестори - транснаціональний автомобілебудівний концерн Daimler, китайський конгломерат Didi Chuxing, європейський фонд Korelya Capital і співзасновник британської служби грошових переказів TransferWise Таавет Хінрікус.

В Україні вперше сервіс Тaxify запустився в Києві у 2016 році за договором франчайзингу. І червні 2018-го компанія перезапустила проект у столиці з власною локальною командою, а в 2019 році здійснила ребрендинг, змінивши назву на Bolt.

На сьогодні сервіс замовлення поїздок Bolt (раніше - Тaxify) уже доступний у 18 містах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

Київщина спільно з південнокорейськими інвесторами почала розробку Транспортної моделі регіону

OKKO інвестує 20-22 млн євро в energy storage потужністю 20 МВт

Голова UVCA Колодюк повідомив про відкриття EU Business hub у Брюсселі

Інвестгрупа SCM у 2023р. наростила капінвестиції та вкладення в модернізацію в Україні на 52%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА