20:10 18.05.2021

У КПІ мають намір створити освітню IT-екосистему з інноваційним хабом, роботодромом і смарт-парком

2 хв читати
У КПІ мають намір створити освітню IT-екосистему з інноваційним хабом, роботодромом і смарт-парком

Київський Політехнічний Інститут ім. І. Сікорського (КПІ) за підтримки партнерів планує створити новий IT-простір, що включає інноваційний "Хаб ФІОТ", інтелектуальний роботодром і смарт-парк, повідомила громадська організація "Розвиток IT-освіти", метою якої є зменшення відтоку талановитих студентів за кордон.

"Хаб і роботодром стануть платформою для створення винаходів за участю наших талановитих студентів і менторів-практиків від українських IT-компаній, а також точкою доступу до міжнародного наукового простору для українського студентства. Ми імплементували кращі світові практики і передбачили всі потреби для інклюзивної освіти при плануванні наших інноваційних просторів", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" декан Факультету інформатики і обчислювальної техніки Київського політехнічного інституту Сергій Теленик.

Об'єкти "Хаб ФІОТ" і інтелектуальний роботодром будуть розташовані на території КПІ і будуть об'єднані зеленою зоною - смарт-парком.

Реалізація "Хаба ФІОТ" запланована на вересень 2021, а інтелектуального роботодрому - на 2022 рік.

Проект мають намір реалізувати за прикладом подібної моделі взаємодії викладачів, студентів і бізнесу в Массачусетському технологічному університеті та інших ВНЗ, де підтримка розвитку навчальної бази не залежить від державного фінансування на 100% і є низка напрямків, які підтримують донори.

"Наша команда вже співпрацює з проектів хабу і роботодрому з такими компаніями як: DataArt, EPAM, GlobalLogic, Infopulse. Також ми відкриті для колаборацій і ведемо переговори з низкою державних і міжнародних організацій", - заявила заступник декана ФІОТ КПІ Олена Халус.

Планується, що проекти будуть неприбутковими, відкритими не тільки для студентів КПІ, а й для учнів інших ВНЗ, а також безбар'єрними.

Умови доступу до навчальних об'єктів і розклад планових івентів будуть доступні на сайті ФІОТ.

"Цифрова економіка і IT-технології відіграють все більшого значення в структурі ВВП багатьох країн світу, зокрема і в Україні. Як випускник ФІОТ, я глибоко розумію необхідність створення гідних умов для навчання і роботи молодого покоління в IT. Наші талановиті студенти не повинні думати про переїзд за кордон, вони повинні отримати повний спектр можливостей для самореалізації в Україні, - повідомив співзасновник ГО "Розвиток IT-освіти" Анатолій Бойко.

Мета проекту - створити одну з таких можливостей: поєднувати і навчання, і практичну участь у великих проектах IT-компаній у рамках однієї локації - "Хабу ФІОТ".

Київський політехнічний інститут (з 2016 року - Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського") заснований у 1898 році, є одним із найбільших навчальних закладів Європи.

У ньому навчається близько 25 тис. студентів, аспірантів і докторантів, зокрема і студенти-іноземці з країн ближнього і далекого зарубіжжя. Серед викладачів КПІ ім.І.Сікорського - понад 500 професорів і понад 1,3 тис. доцентів.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА