19:31 24.05.2021

Венедіктова обговорила питання захисту прав інвесторів із представниками Американської торговельної палати в Україні

2 хв читати
Венедіктова обговорила питання захисту прав інвесторів із представниками Американської торговельної палати в Україні

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у понеділок, 24 травня, провела зустріч із представниками Американської торговельної палати в Україні, під час якої учасники підбили підсумки річної співпраці у сфері захисту прав інвесторів, а також обговорили шляхи вирішення низки проблем у цій сфері.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора за підсумками зустрічі, серед пріоритетних напрямів, в яких за рік прокуратурі "вдалося досягти зрушень", виявилися питання протидії підробленню лікарських препаратів, незаконного використання знаків для товарів, надання оцінки законності переогляду товарів на митниці за дорученнями правоохоронних органів.

"Захист інвестицій – це захист інтересів суспільства і держави. Проте при вирішенні цих важливих завдань нам потрібно дотримуватись балансу між захистом прав бізнесу та необхідністю реагувати там, де є об’єктивні чинники, що можуть свідчити про порушення закону. В усіх питаннях ми саме на боці закону і тільки такий прозорий підхід дозволить нашій країні бути інвестиційно привабливою", - зазначила з цього приводу Венедіктова.

У свою чергу представники Американської торговельної палати подякували генпрокурору за підтримку і реальні результати роботи створеного в Офісі генерального прокурора спеціального підрозділу із захисту інвестицій.

Зазначається, що рік тому палата звернулася до прокуратури з 26 проблемними питаннями, що стосуються великих компаній-інвесторів, і частину з них правоохоронцям уже вдалося вирішити.

"Нам треба повертати довіру до інституції і певна, що сфера захисту інвестицій один із ключів до цього. В багатьох провадженнях нам довелося змінити орган слідства, прийняти кінцеві законні рішення, ми перевіряємо роботу правоохоронців, щоб не допускати тиску на бізнес. Зараз на фініші розробка стандарту захисту інвесторів в діяльності прокурора. Ми постійно вдосконалюємо свої підходи, розвиваємо нові напрями роботи, спеціалізацію прокурорів, щоб змінюватися заради високих результатів", - резюмувала Венедіктова.

Як повідомляється, нині на контролі ОГПУ перебувають 37 кримінальних проваджень, в яких предметом перевірки є можливі порушення прав інвесторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА