15:22 18.06.2021

Delfast планує у 2022 р. досягти 51% локалізації виробництва електробайків в Україні

2 хв читати
Delfast планує у 2022 р. досягти 51% локалізації виробництва електробайків в Україні

Компанія з виробництва українських електробайків Delfast планує у 2022 році збільшити відсоток локалізації виробництва електробайків в Україні за рахунок запуску власного заводу.

"Ми плануємо через рік вийти на 51% локалізації в Україні. Це вже буде байк, повністю вироблений в Україні. Далі поступово, в міру розвитку, збільшуватимемо відсоток локалізації, і все, що зможемо - з точки зору економічної ефективності - будемо виробляти самі", - заявив журналістам співзасновник Delfast Данило Тонкопій під час iForum 2021 у Києві у п'ятницю.

За його словами, основні причини відкриття заводу Україні - це локалізація, контроль якості та економія.

"Ми підписуємо договір із Київським радіозаводом і його правонаступником – компанією "Елміз". У нас із ними передбачається багатостороннє співробітництво. Це не лише оренда приміщень - вони розробляють для нас майбутнє обладнання, здійснюють складання. Найголовніше – вони мають досвід: виробляють електромобілі, зарядні станції для електротранспорту й теж були зацікавлені в партнерстві саме з нами", - наголосив Тонкопій.

Він також заявив, що виробництво в Китаї не може забезпечити компанії необхідного рівня якості продукції, оскільки кордони Китаю закриті, і Delfast давно відправив би туди інженерів.

"Нам необхідно мати високу швидкість упровадження змін на виробництві, високу швидкість розробки, високу швидкість реагування на запити покупців", - зазначає співзасновник компанії.

Крім цього, за розрахунками Delfast, виробництво електробайків в Україні коштуватиме компанії дешевше.

"Наведу приклад: рама, вироблена в Китаї, обійдеться нам у $250. А наші партнери в Дніпрі виробляють перші зразки за ту саму ціну, але в міру збільшення обсягів виробництва ціна знижуватиметься. У результаті економія може становити до 30%", - заявив Тонкопій.

Як повідомлялося, раніше Delfast розпочав пошук інвесторів з метою запустити повну локалізацію виробництва електробайків в Україні.

У квітні 2020 року український стартап Delfast Bikes отримав грант від програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" розміром понад 3 млн грн на розробку та виробництво триколісного електробайка Delfast Trike для кур'єрів і служб доставки з підвищеною вантажопідйомністю.

У лютому 2020 року Delfast Bikes, спільно з іще 14 стартапами, які представляли Україну на 10-й глобальній конференції підприємців та інвесторів Startup Grind Global-2020 у Кремнієвій долині, серед трійки українських фіналістів пройшов в акселераційну програму Startup Grind Global.

Українська служба кур'єрської доставки DelFast почала продавати електробайки власної конструкції у 2016 році. Раніше DelFast використовував електровелосипеди для комерційної доставки в Києву в межах години.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

Україна працює над запуском Агенції залучення інвестицій - перший віце-прем'єр

Київщина спільно з південнокорейськими інвесторами почала розробку Транспортної моделі регіону

Частка інвестиційних угод на первинному ринку житла становить близько 15% - опитування девелоперів

OKKO інвестує 20-22 млн євро в energy storage потужністю 20 МВт

Голова UVCA Колодюк повідомив про відкриття EU Business hub у Брюсселі

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА