20:24 24.06.2021

Feednova відкрила завод кормових добавок і тваринних жирів на Львівщині

5 хв читати
Feednova відкрила завод кормових добавок і тваринних жирів на Львівщині

Компанія Feednova 23 червня офіційно відкрила у Буську (Львівська обл.) завод із переробки побічних продуктів тваринництва на високопротеїнові кормові добавки і тваринні жири, після виходу на повну потужність підприємство щодоби перероблятиме 220 тонн відходів тваринного походження на 90 тонн готової продукції.

"Feednova - перший незалежний підрядник, що переробляє сировину від зовнішніх постачальників, а саме від аграрних підприємств країни. Завдяки діяльності підприємства буде розв'язано проблему екологічної безпеки регіону нашої присутності. Чотири сучасні виробничі лінії та п'ять котлів світового лідера Mavitec дають змогу переробляти 220 тонн сировини та виготовляти 90 тонн готової продукції щоденно", - повідомляється в презентації компанії, підготовленій до відкриття заводу.

Компанія уточнила, що виробничий процес відбувається без контакту сировини та продукції з навколишнім середовищем. За її даними, на заводі перероблятимуть усі види відходів із боєнь, включно з пір'ям свійської птиці.

"Feednova перероблятиме сировину від зовнішніх постачальників, що є унікальною особливістю нашого підприємства, тому що цього не робить більше ніхто в Україні, якщо брати до уваги високий рівень міжнародних стандартів переробки, яких дотримуємося ми. І це робить нас першими за можливостями, обсягами переробки і виготовлення готової продукції. Наш підхід - підхід сталого розвитку, спрямований на створення ресурсів, а не їх виснаження", - зазначив під час презентації мажоритарний інвестор заводу Ігор Ліскі, голова наглядової ради групи компаній "Ефективні інвестиції".

Підприємство є інвестиційним проектом групи компаній "Ефективні інвестиції", партнерами проекту також стали нідерландська компанія Mada Participations B.V. та UMG Investments (Кіпр).

"Ми розвиваємо напрям переробки відходів понад вісім років. До сьогодні ми були присутні в переробці відходів у вигляді нашої портфельної компанії Recycling Solutions у металургійній, вугільній і теплоенергетичній галузях. Відсьогодні у нас є новий напрям переробки - агропродукція", - повідомила Надія Казначеєва, керівник з інвестицій UMG Investments, частка якого в запущеному проекті становить 10%.

Компанія уточнила, що в будівництво заводу було інвестовано близько $20 млн, на підприємстві працюватиме 120 осіб.

За даними гендиректора компанії Андрія Огородніка, наприкінці червня розпочинається проробляння першої виробничої лінії, а на початку липня Feednova запустить в експлуатацію енергообладнання та інфраструктуру заводу. За його даними, отримувані під час переробки високопротеїнові кормові добавки є ключовим компонентом сухих кормів для домашніх тварин (Pet food), комбікормів для с/г тварин, також можуть використовуватися в хімічній промисловості і для виробництва біодизелю.

Огороднік зазначив, що Feednova позбавить тваринницькі компанії в радіусі 120-130 км від Буська необхідності утилізувати відходи тваринного походження, оскільки у зазначеному регіоні компанія вивозитиме охолоджену сировину у постачальників за допомогою власного автомобільного парку. Він уточнив, що всі обслуговуючі автомобілі герметичні й оснащені маніпуляторами для автономного збору сировини на точках завантаження.

"Пріоритетність для нас - саме виробники Pet food, для якої потрібна найякісніша наша продукція з найбільшим вмістом протеїну, для цього ми і беремо планку GMP+ (стандарт безпеки кормів, комбікормів і преміксів). До цього моменту ми працюватимемо з комбікормовими заводами, реалізовуючи дрібніші українські та іноземні проекти щодо Pet food", - повідомив Огороднік агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що нині Feednova розробляє необхідну документацію і до кінця липня почне реалізовувати заплановані контракти.

Огороднік уточнив, що конкурентами продукції заводу є імпортні кормові добавки, а також організовані на бійнях підприємства, що переробляють власну сировину тваринного походження на продаж.

"Головним конкурентом у нашому бізнесі є альтернативне джерело протеїнів - соя. Залежно від більшої чи меншої її врожайності так само зростає або падає попит на кормові добавки тваринного походження", - уточнив він агентству.

За словами Огородніка, імпортувати сировину не планується, оскільки підприємство вже склало базу тваринницьких виробників у регіоні своєї присутності, згідно з якою в радіусі роботи заводу є профіцит відходів тваринного походження належної якості.

Як повідомлялося, Feednova заявляла про наміри реалізовувати продукцію і на внутрішньому, і на зовнішньому ринках, частка продажу в Україні становитиме понад 20% загального виробництва.

"Враховуючи місткість світового ринку в 4,8 млн тонн із тенденцією до зростання до 3% на рік, загалом компанія розраховує на 0,5% світового ринку", - повідомив Огороднік агентству "Інтерфакс-Україна" в лютому 2021 року.

Feednova - підприємство з виробництва тваринних жирів і кормових добавок для сільськогосподарських і домашніх тварин. Компанія була заснована в 2018 році і надає послуги зі збору, транспортування, підготовки та переробки матеріалів побічних продуктів тваринного походження, які більше неможливо використовувати як продукти харчування для людини.

Згідно з Держреєстром юридичних осіб і осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Фіднова" з часткою 65,01% є власник групи компаній "Ефективні інвестиції" Ігор Ліскі через ТОВ "Компанія Ефективні інвестиції" (Київ) та EFI Holding (Австрія). Частки в ТОВ також належать Mada Participations B.V (Нідерланди) - 10% та UMG Holding (Кіпр) Ріната Ахметова - 10%, який приєднався до будівництва заводу в Буську у квітні 2020 року. Окрім того, часткою в 10% володіє Людмила Пишна, Юрію Меженському належить 5%.

Група компаній "Ефективні інвестиції" заснована в 2007 році, реалізує бізнес-проекти в Україні. Група працює в сільському господарстві, целюлозній промисловості, будівництві, газовій промисловості, енергетиці, креативній індустрії, машинобудуванні та вугільній промисловості.

UMG Investments була заснована СКМ Ріната Ахметова в 2006 році як холдинг United Minerals Group для управління активами в сировинних галузях. З моменту створення UMG Investments розширила спектр діяльності й у 2016 році змінила бізнес-модель: з керуючої компанії на інвестиційну. UMG Investments має портфельні компанії в галузях видобутку корисних копалин, управління побічними продуктами і відходами виробництва, промислових товарів і послуг. Ринкова вартість активів під управлінням UMG Investments перевищує $500 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА