16:09 19.07.2021

Інвестиції в реконструкцію Центрального автовокзалу в Києві становлять 100 млн грн

2 хв читати
Інвестиції в реконструкцію Центрального автовокзалу в Києві становлять 100 млн грн

У реконструкцію Центрального автовокзалу інвестовано 100 млн грн, повідомив директор компанії "Укрпас" Максим Скляренко в ексклюзивному інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на першому поверсі оновленого Центрального автовокзалу будуть розташовані фудкорт, зона магазинів, аптека, на другому - фудкорт, каси і зона очікування для пасажирів.

"Усі орендарі вийдуть на ремонт після завершення робіт із реконструкції самого вокзалу. На третьому поверсі вже працює готель із трьома категоріями номерів - від хостелу з місцем за 450 грн до покращених номерів за 1,500 тис. грн за добу", - сказав Скляренко.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України навесні 2020 року продав на аукціоні державний пакет у розмірі 99,9% статутного капіталу АТ "Київпассервіс". Стартова ціна лота становила 195,9 млн грн. Переможцем торгів стало ТОВ "Бастіон-груп" із пропозицією 230,89 млн грн.

"Київпассервіс" охоплює Центральний автовокзал, автостанції "Поділ", "Дарниця", "Полісся", "Південна", "Дачна" у Києві, а також 18 автостанцій у Київській області.

Умовою приватизації "Київпассервісу" є збереження інвестором діяльності автовокзалів у Києві щонайменше на п'ять років, у Київській області – щонайменше на 15 років.

За словами Скляренка, для ефективного управління пакетом нерухомості створено компанію "Укрпас", яка опікується автостанційним бізнесом і продажем квитків, тобто послугами для пасажирів і перевізників. Орендою приміщень та обслуговуванням майнових комплексів займається "Київпассервіс".

АТ "Київпассервіс" у 2020 році отримало 17,536 млн грн чистого збитку проти 59 тис. грн чистого прибутку в 2019 році. Активи компанії станом на 31 грудня 2020 року збільшилися на 3,2% - до 251,569 млн грн (243,788 млн грн за підсумками 2019-го). Власний капітал компанії за підсумками року становив 195,963 млн грн, загальна дебіторська заборгованість за рік скоротилася майже вдвічі - до 4,563 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА