17:03 21.07.2021

Фармацевтична компанія "Фармак" інвестує EUR30 млн у будівництво інноваційного R&D-центру в Києві

2 хв читати
Фармацевтична компанія "Фармак" інвестує EUR30 млн у будівництво інноваційного R&D-центру в Києві

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) інвестує EUR30 млн у будівництво інноваційного дослідницького R&D-центру в Києві.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, відкриття центру планується у 2023 році.

За словами виконавчого директора "Фармак" Володимира Костюка, рішення про будівництво R&D-центру ухвалили ще декілька років тому у зв'язку із розширенням географії присутності та портфеля лікарських препаратів.

У новому центрі, зокрема, зосередять аналітичні лабораторії, в них буде майже сотня рідинних і газових хроматографів та низка ультрасучасних приладів для розробки і тестування лікарських засобів.

Крім того, у R&D-центрі розташується технологічна лабораторія з обладнанням для розробки готових лікарських препаратів із різними способами їх доставки до організму людини та впровадження протоколів персоналізованої медицини XXI століття.

У новому R&D-центрі планують продовжити роботу в трьох основних напрямах: готові лікарські форми, власні активні фармацевтичні інгредієнти (АФІ), а також інноваційний напрям, у якому "Фармак" працює з 2015 року - біотехнологічні АФІ. Всі процеси будуть оцифровані.

Крім того, на базі нового комплексу має бути спеціальна локація для молодих вчених, які не є співробітниками компанії, де вони зможуть займатися науковою діяльністю та створювати прототипи ліків.

Концепт-дизайн комплексу розроблений Makhno Studio.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку України. У продуктовому портфелі компанії майже 200 брендів. Серед основних напрямів - ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. Загалом із 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва понад $310 млн. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять приблизно $15 млн.

Компанія "Фармак" за підсумками 2020 року збільшила чистий прибуток на 7,8% порівняно з 2019 роком - до 1,138 млрд грн, дохід від реалізації сягнув 7,5 млрд грн.

Частка експорту за рік зросла до 29,6% у загальному обсязі продажу. Експортні постачання за рік збільшилися на 40%. Компанія експортує продукцію до більш ніж 25 країн світу.

АТ "Фармак" - член асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником АТ "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА