07:14 29.07.2021

На ринку заміської нерухомості київського регіону заявлено близько 370 котеджних містечок

2 хв читати
На ринку заміської нерухомості київського регіону заявлено близько 370 котеджних містечок

На ринку заміської нерухомості київського регіону дотепер заявлено близько 370 котеджних містечок, майже в 90% яких вже триває продаж, повідомив засновник компанії Z Consulting, власник RE / MAX Central Валерій Захаров агентству "Інтерфакс-Україна".

"У 2008 році багато девелоперів обпіклися і пішли з сегмента заміської нерухомості: навіщо працювати з ризиковим проектом, якщо є що розвивати в місті, де більш зрозумілі попит, рентабельність і прибутковість. Попит накопичився за 12 років, і нові карантини оживили ринок. З кінця нульових (років - ІФ) залишилося багато проектів, які до сьогодні "лежали під сукном", але після перегляду концепцій, форматів будинків та інфраструктури вже в оновленому вигляді з'явилися або незабаром з'являться на ринку", - сказав він.

За словами Захарова, нині первинний ринок заміської нерухомості пропонує приблизно 4,5 тис. домоволодінь різного формату.

Згідно з дослідженням ринку заміської нерухомості столичного регіону, проведеного Z Consulting і RE/MAX Central, за останні роки істотно змінилася структура пропозиції. Якщо ще п'ять років тому пропозиція полягала переважно з котеджів, то сьогодні понад половини - це таунхауси в різних варіаціях: безпосередньо таунхауси, дуплекси, квадрекси.

"Це обумовлено тим, що зараз і девелопер, і покупець орієнтовані на максимальну мінімізацію витрат на будівництво та подальшу експлуатацію", - пояснив Захаров.

Згідно з дослідженням, 8% котеджних містечок розташовані в межах столиці, 48% - на відстані менше 10 км, 36% - на відстані від 10 до 20 км, 9% - від 20 до 30 км.

Три чверті котеджних містечок пропонують різні програми фінансування. У 71% є програми розстрочки (від трьох місяців до трьох років років). 3% працюють з банками за іпотечними програмами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА