18:48 09.08.2021

Кулеба запросив делегацію саудівських інвесторів відвідати Україну

2 хв читати
Кулеба запросив делегацію саудівських інвесторів відвідати Україну

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в телефонній розмові з міністром закордонних справ Саудівської Аравії принцом Файсалом бін Фархан Аль Саудом запросив делегацію представників саудівського бізнесу відвідати Україну та оцінити інвестиційні можливості країни.

"Дмитро Кулеба запросив делегацію саудівських інвесторів і керівників компаній відвідати нашу державу для оцінки інвестиційних можливостей ведення бізнесу та можливості участі у програмі великої приватизації. Міністр висловив сподівання, що питання торгівлі будуть успішно розглянуті у жовтні на черговому засіданні Міжурядової українсько-саудівської комісії з питань торговельно-економічного та наукового-технічного співробітництва в Ер-Ріяді", - повідомляє прес-служба МЗС України.

Сам Кулеба наголосив, що саудівські інвестиції вже успішно працюють в Україні.

"Ми вітатимемо їх збільшення. Україна - країна нових економічних можливостей, особливо у сферах енергетики, ІТ, інфраструктури, охорони здоров’я, аграрному та промисловому секторах", - зазначив міністр.

Сторони відзначили позитивну динаміку двосторонніх відносин із моменту їх попередньої розмови в минулому, зокрема проведення перших за 11 років політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами, а також домовилися і надалі тримати високий темп розвитку відносин України і Саудівської Аравії.

Кулеба відзначив значне зростання кількості туристів із Саудівської Аравії в Україні, що стало можливим завдяки скасуванню Україною візових вимог і відкриття прямих авіарейсів. Міністр висловив сподівання, що наступного року кількість саудівських гостей надалі зросте, чому має сприяти, зокрема, надання українським перевізникам додаткових дозволів на регулярні авіаперельоти до Саудівської Аравії.

Принц Файсал бін Фархан Аль Сауд, у свою чергу, висловив подяку за теплий прийом його співвітчизників, який зміцнює дружні зв'язки між двома країнами. Він також відзначив сильні торговельні зв'язки і висловив переконання, що дві країни мають великий потенціал для розвитку торгівлі та інвестицій.

Сторони висловили готовність працювати над підготовкою візитів на найвищому рівні. Саудівський міністр прийняв запрошення відвідати Україну і запросив українського колегу здійснити візит до Саудівської Аравії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА