21:16 12.08.2021

Учасники дебютного Міжнародного оборонного інвестиційного форуму України презентували близько 20 інвестпроектів

2 хв читати
Учасники дебютного Міжнародного оборонного інвестиційного форуму України презентували близько 20 інвестпроектів

Дебютний Міжнародний оборонний інвестиційний форум, присвячений пошуку нових напрямів розвитку оборонної промисловості України, на якій було представлено близько 20 інвестпроектів, відбувся в Києві на майданчику Sikorsky Challenge (НТУ "КПІ" ім. Ігоря Сікорського) у четвер.

"У влади є розуміння існуючих проблем та необхідності проведення всіх заходів, спрямованих на поліпшення поточного інвестиційного клімату в країні", - заявив, відкриваючи форум, віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Він зазначив, що полегшити залучення інвестицій і приватного бізнесу в сектор повинні ухвалені нещодавно закони "Про оборонні закупівлі" (повинен прибрати надмірну таємність в оборонно-промисловій галузі та забезпечити прозорість закупівель) та "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" , згідно з яким на базі "Укроборонпрому" буде створено дві холдингових компанії.

Уруський додав, що Мінстратегпром розробив Стратегію розвитку ОПК України до 2030 року. За його словами, з огляду на характер сучасних воєн і конфліктів, головними пріоритетами в сфері розробки і виробництва вітчизняного озброєння і військової техніки стали: автоматизовані системи управління; ракетно-космічна техніка; високоточні засоби ураження, боєприпаси і продукція спеціальної хімії; засоби радіоелектронної боротьби; безекіпажні платформи і ударна робототехніка; екіпірування "солдата майбутнього".

Під час форуму, який відвідала делегація з ОАЕ на чолі з державним міністром Міністерства з питань продовольчої і водної безпеки Марьям Аль Мхейрі, було представлено близько 20 інвестиційних проектів за трьома напрямами: високоточне озброєння і боєприпаси; роботизована техніка: повітряний, наземний і морський компоненти; автоматизація системи управління і зв'язку.

Зокрема, "Ударний безпілотний авіаційний комплекс з боєприпасом, що курсує, ST-35 Грім" (ТОВ "НВП "Атлон Авіа"), "Організація ліній з виробництва патронів великих калібрів 12,7х99; 12,7х108; 14,5х114 для стрілецької зброї" (ТОВ "Стілетто Україна") і "Безпілотні роботизовані платформи "Скорпіон 2" і "Гном-розвідник" (ТОВ "Інфоком").

Серед інших проектів - "Універсальний роботизований дистанційно-керований бойовий модуль / Проект ACHILLES" (ТОВ "Даймонд дефенс системс"), "Легкий БПАК поля бою "Ятаган-2" з функцією рою" (ТОВ "Перший контакт"), "Рушниця антидрон KVSG-6, засіб для блокування РКПП "Вихор", система моніторингу і протидії БПЛА KVS DOZOR AD "(ТОВ "Квертус").

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА