13:12 01.09.2021

Інвестиції в столичну нерухомість у серпні зросли до $45 млн - дослідження

2 хв читати
Інвестиції в столичну нерухомість у серпні зросли до $45 млн - дослідження

Обсяг інвестицій у нерухомість Києва в серпні поточного року зріс на 21% порівняно з липнем і становить в еквіваленті $45 млн, повідомила генеральний директор АН "Благовіст" (м. Київ) Олена Біберова агентству "Інтерфакс-Україна".

"На ринку спостерігається висока активність. Популярними районами в серпні були Дарницький, Голосіївський, Печерський. Найбільший попит і, відповідно, найбільша кількість угод - у ціновому сегменті $50-100 (44% угод). Ціни зростають пропорційно попиту", - зазначила Біберова.

За даними АН "Благовіст", сегмент до $50 тис. у серпні зайняв частку 16% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували переважно одно-, двокімнатні квартири, найбільше в Дніпровському, Голосіївському районах столиці.

Зокрема, за $40 тис. було придбано однокімнатну квартиру площею 40 кв. м. на вул. Щербаківського (Шевченківський р-н), за $50 тис. - двокімнатну площею 45 кв. м на вул. Бакинській у старому житловому фонді (Шевченківський р-н).

Угоди в цьому ціновому сегменті були і в Київській області. Наприклад, за $45 тис. купили земельну ділянку 14 соток у Хотові, за $50 тис. - будинок у Зазим'ї площею 160 кв. м.

У ціновій категорії від $100 тис. до $250 тис. здійснено 34% операцій купівлі-продажу. Тут переважають дво- і трикімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському районах Києва. Наприклад, за $102 тис. купили однокімнатну квартиру площею 49 кв. м на вул. Ломоносова (Голосіївський р-н), за $160 тис. - двокімнатну площею 82 кв. м на вул. Зарічній (Дарницький р-н), за $105 тис. - будинок площею 382 кв. м у с. Тарасівці.

Цінова категорія від $250 тис. у серпні дала 6% загального обсягу угод.

Найдорожчим об'єктом, проданим у серпні, став будинок площею 423 кв. м. у с. Ходосівці (Обухівський р-н) - його придбали за $1 млн. 150 тис. Найдорожчою квартирою, реалізованою в цей період, стала квартира площею 254 кв. м на вул. Грушевського (Шевченківський р-н), яку купили за $1 млн. Офіс площею 73 кв. м у будівлі на вул. Пушкінській (Шевченківський р-н) купили за $420 тис.

Засноване в 1993 р. агентство нерухомості "Благовіст" входить до корпорації First Realty Group. Наразі в Києві працюють вісім офісів агентства, з якими співпрацюють майже 500 професійних консультантів із нерухомості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

Black Iron подасть нову заявку до Кабміну щодо Шиманівського залізнорудного проєкту в рамках оновлених норм із підтримки інвестпроєктів

Інвестори з України готові профінансувати будівництво широкої колії до портів Гданська та Клайпеди - Сольський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА