13:55 03.09.2021

Зеленський на зустрічі в Сан-Франциско закликав інвесторів і венчурні фонди співпрацювати з Україною

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до США зустрівся з провідними інвесторами, представниками венчурних фондів та акселераторів Кремнієвої долини (Каліфорнія) і закликав їх активно співпрацювати з Україною, повідомляється на сайті глави держави в п'ятницю.

"Наша країна швидко трансформується та впроваджує інновації. За останній рік нам вдалося здійснити справжній прорив у цифровій сфері. Водночас нам потрібно ще багато чого зробити", - сказав Зеленський, зазначивши, що Україна зробила величезний стрибок до створення цифрової держави за два роки, а український IT-сектор має значний потенціал, особливо з точки зору людських ресурсів.

Він також переконаний, що Україна має високий потенціал для розробки власних продуктів і потрібно забезпечити умови для його реалізації. "Для цього ми створюємо один із найкращих податкових і правових режимів для IT-компаній "Дія City", - сказав глава держави.

За словами президента, завдяки цим режимам доходи IT-галузі в Україні за три-п'ять років можуть збільшитися з $6 млрд до $16,5 млрд, а частка українського IT-сектору зросте до 10% ВВП. Також очікується збільшення кількості робочих місць в IT-галузі до 450 тис. до 2025 року.

Зеленський запевнив, що Україна максимально сприятиме іноземним та українським інвесторам: спеціальний правовий режим спрямований на створення компаній з капіталізацією понад $100 млн, які будуть резидентами України.

За його словами, держава готова враховувати побажання інвесторів і йти назустріч, Україна є гнучкою з точки зору зміни законодавства і сприятиме інвестиціям. "Україна відкрита для інвестицій в IT-сектор у співпраці з американським бізнесом. Ми хочемо, щоб ваш бізнес зацікавився не тільки можливостями щодо відкриття представництв в Україні, а й інвестуванням в українські інноваційні продукти", - сказав Зеленський учасникам заходу.

Як наголошується в повідомленні, представники інвесторів і венчурних фондів відзначили високий рівень українських IT-фахівців та їхній потенціал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА