16:14 27.10.2021

Говорити про концепцію об'єкту на місці заводу "Більшовик" поки що рано - інвестор

2 хв читати
Говорити про концепцію об'єкту на місці заводу "Більшовик" поки що рано - інвестор

Консорціум інвесторів, який придбав столичний завод "Більшовик" на приватизаційному аукціоні, планує ревіталізувати територію з урахуванням інтересів усіх стейкхолдерів, розпочне роботу над опрацюванням концепції, повідомила прес-служба компанії UDP під управлінням Q Partners бізнесмена Андрія Іванова.

"Наше завдання - перетворити згасаючий завод на об'єкт, який приноситиме користь місту, містянам, державі та гармонійно вливатиметься у загальноміську інфраструктуру. Говорити про концепцію поки що рано - цьому має передувати її детальне опрацювання", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі.

Під час розробки концепції інвестори планують використати досвід, набутий у процесі роботи над ревіталізацією колишньої території заводу "Арсенал".

"Ми знаємо, яких громадських та життєвих просторів потребує місто, його мешканці, чим живе сучасне міське середовище Києва. Ми розуміємо, що робота над цим проектом буде справжнім викликом, враховуючи накопичені проблеми з боргами, зокрема перед трудовим колективом, (ситуацію з) цілою низкою зобов'язань перед державою та третіми особами. Наша команда має намір підійти до роботи над об'єктом максимально дбайливо, дотримуючись інтересів усіх стейкхолдерів", - пояснюють у UDP.

Q Partners (Quarter Partners) - приватний фонд, який інвестує у бізнеси з високим потенціалом зростання для їхнього розвитку та подальшого продажу стратегічним інвесторам. Заснований як багатопрофільна інвестиційна група у 1992 році. Наявний портфель інвестицій включає аеропорт "Київ" ім. Сікорського, UDP та UDP Renewables, Biopharma, "РТМ-Україна", а також декілька венчурних проектів в Україні та за кордоном. Фонд здійснив операції із залучення акціонерного капіталу та продажу бізнесів стратегічним інвесторам на загальну суму понад $5 млрд.

Як повідомлялося, АТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше - завод "Більшовик") на приватизаційному аукціоні придбав консорціум інвесторів, серед яких власник A Development Олексій Баранов та компанія UDP під керуванням Андрія Іванова. Переможцем на торгах стало ТОВ "Дженерал Комерс" із пропозицією 1,429 млрд грн.

Стартову ціну АТ "ПКМЗ" було встановлено на рівні 1,39 млрд грн. Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити заборгованості ПКМЗ перед трудовим колективом, держбюджетом та іншими кредиторами (на сьогодні борги налічують понад 500 млн грн), виконати чинний колективний договір і не допустити звільнення протягом визначеного строку.

Крім цього, покупцеві необхідно інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років, зберегти частину виробництва, що має потенціал, на майданчику в Києві або Жашкові, або інших виробничих потужностях в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА