10:53 25.05.2022

Проєкти модернізації під європейський стандарт колії від кордону до Львова та Ковеля потребують $75 млн інвестицій

2 хв читати

Проєкти модернізації під європейський стандарт колії від кордону до Львова та Ковеля описані у Національній транспортній стратегії та потребують понад $75 млн інвестицій, повідомив ексзаступник міністра інфраструктури України з питань євроінтеграції Віктор Довгань агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок повідомив, що Україна почне поетапно переходити на європейську колію, щоб з'єднати українську залізницю з ЄС, спочатку йдеться про з'єднання великих вузлів та великих міст, а потім передбачено поступове розширення у всій країні.

"Інвестиції на такий масштабний проєкт малоймовірні, адже 1 км єврошляху – 1 млн євро плюс рухомий склад. Треба робити короткі з'єднання Львів, Мукачеве, Чернівці та пересадку. Важливо взяти план дій Національної транспортної стратегії, там прописано проєкти з мульти-модальними терміналами. Але робити євроколію до Києва чи Одеси нереально на цьому етапі", - прокоментував Довгань.

Нагадаємо, в оприлюдненому Кабміном наприкінці 2020 року Інвестиційному атласі було презентовано дві потенційних ділянки з європейським стандартом колії 1 435 мм: Скнилів-Мостиська та Ковель-Ягодин-Державний кордон.

Оцінювальна вартість проєкту модернізації Скнилів-Мостиська - $20,8 млн, Ковель - Ягодин - Державний кордон - $54,2 млн.

У лютому 2022 року Львівська ОВА повідомляла, що в межах президентської програми "Велике будівництво" цього року розпочнуть роботи з відновлення євроколії Держкордон-Рава-Руська завдовжки 8 км, реалізувати його мають намір протягом двох років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

Black Iron подасть нову заявку до Кабміну щодо Шиманівського залізнорудного проєкту в рамках оновлених норм із підтримки інвестпроєктів

Інвестори з України готові профінансувати будівництво широкої колії до портів Гданська та Клайпеди - Сольський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА