07:02 06.07.2022

Мінцифри планує інвестфонд на $200 млн для розвитку креативної економіки в Україні

2 хв читати

Створити міжнародний інвестиційний фонд на $200 млн зі щонайменше 10 великими міжнародними інвесторами для розвитку креативної економіки в Україні, а також профінансувати понад 240 стартапів на суму $13 млн з Українського фонду стартапів, такі плани оголосив заступник міністра цифрової трансформації України з розвитку ІТ-галузі Олександр Борняков.

"Ми хочемо стати однією з найкращих країн у Європі та у світі за кількістю стартапів на кількість населення", – сказав він на економічному форумі Конференції з відновлення України в Лугано (Швейцарія), описуючи повоєнні цілі Мінцифри.

Борняков уточнив, що наразі в Україні 75 стартапів на 1 млн населення, тоді як у світового лідера Ізраїлю - 945, а у Фінляндії, що посідає п'яту сходинку, – 525.

Заступник міністра зазначив, що ще до війни було завершено запуск суду з інтелектуальних прав, і після війни цей онлайн-суд із новими суддями запрацює.

"Хочемо також дати можливість розглядати спори в інших юрисдикціях, наприклад у Великій Британії", – додав представник Мінцифри.

Серед інших представлених проєктів були також військові індустріальні парки, зокрема для розвитку проєктів кіберзахисту і військових стартапів; технічна та фінансова підтримка акселераторів з акцентом на штучний інтелект та робототехніку.

Борняков уточнив, що Мінцифри продовжує працювати над тим, щоб співробітники IT-галузі могли отримувати броню від мобілізації та виїжджати з країни під гарантії повернення для розвитку бізнесу.

Він нагадав, що у лютому цього року було досягнуто історичного рекорду експорту послуг української IT-галузі – $839 млн, а загалом за перший квартал цього року він становив $2 млрд.

Як наголосив заступник міністра, на відміну від багатьох інших галузей, експорт IT-послуг у березні цього року становив 96% від березня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА