17:03 06.02.2023

Україна призначила аукціон із продажу Білгород-Дністровського морпорту на 3 березня

2 хв читати
Україна призначила аукціон із продажу Білгород-Дністровського морпорту на 3 березня

Фонд держмайна (ФДМ) призначив аукціон із продажу Білгород-Дністровського морського порту на 3 березня зі стартовою ціною 187,57 млн грн, повідомив голова ФДМ Рустем Умеров на фейсбук-сторінці у понеділок.

"Фонд держмайна виставив на приватизацію Білгород-Дністровський морський порт. Останніми роками порт збитковий. Водночас із 2022 року відіграє важливу роль у забезпеченні світової продовольчої безпеки як логістичний центр для портів на Дунаї", - повідомив Умеров.

Він зазначив, що порт має великий потенціал для розвитку українського експорту та потребує інвестицій у розвиток.

За даними ФДМ, у 2019-2021 роках чистий збиток порту становив приблизно 23,5-28,5 млн грн, у січні-вересні 2022 року - 2,9 млн грн.

Як повідомлялося, з 1 квітня 2022 року Білгород-Дністровський порт використовується як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх далі у вагонах. З травня підприємство розпочало відвантаження зернових, перевалку залізорудних котунів та перевантаження металопродукції. За шість місяців роботи після відновлення діяльності обробка вантажів у МТП зросла у 100 разів порівняно з 2021 роком. Порт прийняв понад 10 тис. вантажних автомобілів і відвантажив залізницею 4 тис. вагонів, і цим суттєво полегшив навантаження на дорожню інфраструктуру до портів "Ізмаїл" та "Рені". Усю продукція надішлють на експорт.

ДП "Білгород-Дністровський морський торговельний порт" спеціалізується на перевантаженні лісових вантажів, мінеральних добрив, залізорудних котунів, металопродукції та зернових вантажів. Основним видом діяльності згідно зі статутом є допоміжне обслуговування водного транспорту.

Заходження суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царегородського гирла завдовжки 1,5 км та Дністровсько-Лиманської частини – 14,5 км. Глибина підхідного каналу – 3 м (паспортна – 3,4-4,5 м). Єдиний майновий комплекс розташований на території 64,4 га за адресами: м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81; Білгород-Дністровський р-н, смт Затока, б-р Золотий берег, 93; Білгород-Дністровський р-н, смт Затока, вул. Приморська, 1. Порт було засновано 1971 року.

Раніше ФДМ продав за 200 млн грн цілісний майновий комплекс Усть-Дунайського порту на майданчику Prozorro. Під час торгів його ціна зросла втричі.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА