18:13 02.10.2023

У модернізацію "МП Агроторговий дім" на Київщині інвестовано $15 млн

2 хв читати
У модернізацію "МП Агроторговий дім" на Київщині інвестовано $15 млн

Інвестори з Лівану та Йорданії вклали $15 млн у модернізацію виробничих потужностей ТОВ "МП Агроторговий дім" (м. Тараща, Київська область), що вирощує і здійснює забій великої рогатої худоби (ВРХ), повідомляється на сайті підприємства.

Згідно з повідомленням, реалізація проєкту відбувалася вже після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Нове обладнання дасть змогу забезпечити повний цикл виробництва готових напівфабрикатів із яловичини та телятини. Сучасні виробничі потужності світового рівня включають м'ясокомбінат і власну сировинну базу з 12 тис. голів ВРХ", - зазначено на сайті.

На підприємстві впровадять вертикальну аргентинську технологію обвалювання, яка мінімізує контакт м'яса з людиною, дотримуватимуться температурного режиму до +4 °C, налагодять вакуумування продукції в пакетах Sildair. Крім того, тут освоять шокове заморожування м'яса за температури -38 °С.

ТОВ "МП Агроторговий дім" також повідомило про отримання сертифіката на виробництво халяльного м'яса та підтвердження від Київської державної лабораторії щодо можливості зберігати м'ясо охолодженим протягом 90 днів. Відповідність харчовим стандартам мусульманських країн дасть змогу підприємству налагодити експорт продукції з України до країн Близького Сходу.

Розширення виробничих потужностей дасть змогу створити 300 нових робочих місць.

До повномасштабного вторгнення РФ "МП Агроторговий дім" експортувало ВРХ через порти на Близький Схід. Після початку війни та блокування країною-агресором українських портів власники бізнесу вирішили переформатувати діяльність на переробку м'яса та експорт продуктів із доданою вартістю.

Згідно з інформацією на сайті, побудовані 2000 року виробничі потужності "МП Агроторговий дім" розташовані на 2900 кв. м на земельній ділянці площею 1,476 га в Таращанському районі Київської області. Підприємство спеціалізується на переробці м'яса телятини та яловичини відповідно до ДСТУ ISO 22000:2019 та сертифікатів НАССР і ХАЛЯЛЬ. Планова потужність забою ВРХ - 48 тис. голів на рік. Асортимент виробленої продукції - понад 40 позицій охолодженого та замороженого м'яса та субпродуктів телятини.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, ТОВ "МП Агроторговий дім" належить Елаяту Махмуду Адель Махмуду (33% акцій), Елаяту Ахмаду Адель Махмуду (34%) і Мерхеж Евіта Родрігу (33%).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА