10:21 26.10.2023

"Київстар" інвестує в Helsi до $10 млн

2 хв читати
"Київстар" інвестує в Helsi до $10 млн

Найбільший український мобільний оператор "Київстар" має намір інвестувати до $10 млн у створення екосистеми сервісів для пацієнтів у сфері здоров'я на базі компанії Helsi (ТОВ "Хелсі Україна").

"У фокусі нашої уваги - розвиток цифрових сервісів на базі телеком-сервісу, який ми надаємо клієнтам. Яскравий приклад - інвестиції в компанію Helsi. Ми інвестували в невелику компанію, яка на першому етапі була інформаційною системою для лікувальних установ і пацієнтів. Що ми робимо наразі? Ми інвестуємо кошти, щоб на базі цього зв'язку побудувати екосистему сервісів для пацієнтів у сфері здоров'я. Інвестиції в Helsi - це до $10 млн", - сказав президент "Київстару" Олександр Комаров.

Він уточнив, що фінансування буде виділено в рамках загальних інвестицій близько $600 млн від материнської компанії VEON.

За словами Комарова, компанія активно розвиває сервіси телемедицини, скористатися якими змогли вже понад 1,1 млн осіб у першій половині 2023 року. Найближчим часом планується запуск функціоналу, за допомогою якого пацієнти зможуть відстежувати результати аналізів у застосунку та зможуть записатися на сезонну вакцинацію.

Раніше повідомлялося, що "Київстар" після купівлі контрольного пакета Helsi (ТОВ "Хелсі Україна") у серпні 2022 року інвестував у розвиток компанії $3 млн.

Helsi - медична інформаційна система і провідний цифровий провайдер у сфері охорони здоров'я, відомий як постачальник SaaS-рішень медичної інформаційної системи для 1,3 тис. державних і приватних клінік. "Киїстар" придбав 69,99% у серпні минулого року за 555,74 млн грн.

Кількість співробітників компанії збільшилася майже вдвічі до 240 за останній рік. У другому кварталі 2023 року Helsi збільшила кількість зареєстрованих користувачів до 25,4 млн пацієнтів, проти 25 млн кварталом раніше.

Станом на середину жовтня 2023 року кількість активних унікальних користувачів у застосунку зросла до 1,1 млн, а включно з вебверсією - до понад 2 млн українців, що дорівнює довоєнним показникам.

З початку року в Helsi впроваджено нові сервіси: невідкладні медичні консультації, чат із лікарем та обмін медичними документами онлайн, пошук лікарів і медичних закладів поблизу, календар вакцинації, сервіс отримання медичних довідок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА