16:05 10.11.2023

Kormotech інвестує EUR60 млн у розширення власного виробництва в Литві протягом 2024-28 рр.

3 хв читати
Kormotech інвестує EUR60 млн у розширення власного виробництва в Литві протягом 2024-28 рр.

Провідний український виробник кормів для кішок і собак Kormotech розширить виробництво в Кедайняй (Литва), інвестує понад EUR60 млн у чотири черги виробництва, що будуть введені в експлуатацію протягом 2025-2028 років, повідомила пресслужба компанії агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз Литва - наше вікно у світ. Наш завод у Кедайняй став для нас надійною опорою - він працює на 100% потужності завжди, тоді як в Україні ми маємо зважати на ризики зупинок через війну. Ми прагнемо надалі розширювати наші потужності в Литві, побудувавши чотири додаткові виробничі черги до 2028 року", - повідомив СЕО та співвласник Kormotech Ростислав Вовк.

Kormotech запустив перший закордонний завод у Кедайняй у Литві 2020 року. Наразі на виробництві вологих кормів потужністю понад 20 тис. тонн на рік працюють понад 170 фахівців з України та Литви.

"Наш успішний досвід будівництва та роботи в Литві, сприятливі умови у вільній економічній зоні, підтримка Invest Lithuania і наша добре налагоджена мережа партнерів і постачальників і привели нас до рішення розширити підприємство", - наголосив Вовк.

Kormotech планує запустити першу нову виробничу лінію до 2025 року, додаючи по лінії щороку, доки чотири виробничі черги не будуть запущені повністю у 2028 році. Мірою прогресу проєкту розширення, компанія буде зацікавлена в пошуку кваліфікованих інженерів, технологів та інших вузькоспеціалізованих фахівців як в Україні, так і в Литві. Завдяки новому проєкту розширення Kormotech подвоїть поточну чисельність персоналу в Литві, додавши 200 нових робочих місць за п'ять років.

За словами Еліуса Чівіліса, генерального директора литовської державної агенції Invest Lithuania, розширення Kormotech свідчить про те, що Литва відкрита для іноземних інвесторів і створює для них справді сприятливі умови.

"У Кедайняй Kormotech побудувала сучасний високоавтоматизований завод, де працюють місцеві фахівці різної компетенції. Рішення компанії розширити свої потужності та подвоїти штат команди показує якість як місцевої бізнес-інфраструктури, так і талантів", - наголосив Чівіліс.

В Україні Kormotech постійно розширює виробничі потужності. Протягом 2022-2023 років компанія інвестувала близько $14 млн, щоб модернізувати виробництво сухих кормів і розширити виробництво вологих майже на 70%.

"Ми плануємо побудувати нові виробничі потужності в Україні одразу після війни", - повідомив Вовк.

Kormotech - глобальна сімейна компанія з українським корінням, яка з 2003 року виробляє високоякісне харчування для кішок і собак під брендами Optimeal, CLUB 4 PAWS, Гав!, Мяу! Компанія має виробничі потужності в Україні та ЄС. Асортимент налічує понад 650 позицій.

Компанія входить до шестидесяти кращих світових виробників харчування для тварин і двадцятки найдинамічніших петфуд-брендів. Kormotech реалізує в 40 країнах світу продукцію своїх брендів і торгових марок партнерів.

Наразі в компанії працюють близько 1,3 тис. співробітників у п'яти країнах - Україні, Литві, Польщі, Румунії, США.

Invest Lithuania - некомерційне агентство при Міністерстві економіки Литовської Республіки. Його місія - залучення іноземних інвестицій. Слугує контактним пунктом для іноземних компаній і супроводжує міжнародний бізнес на кожному етапі процесу започаткування підприємницької діяльності в Литві, надає інформацію щодо залучення персоналу, податкових пільг і варіантів фінансування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА