17:26 30.01.2018

Одеській області не вистачає 12 тис. доз вакцини від кору

2 хв читати
Одеській області не вистачає 12 тис. доз вакцини від кору

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов знову звернувся до Міністерства охорони здоров'я України з проханням забезпечити Одеську область необхідною кількістю вакцин проти кору.

Як повідомила у вівторок прес-служба ОДА, нині охоплення щепленнями від цієї хвороби в регіоні сягнуло 93%. Для того, щоб забезпечити колективний імунітет на рівні 95%, Одеській області потрібно ще 12 тис. доз щеплень.

"Зараз на часі стоїть питання щодо забезпечення додатковими дозами - це близько 12 тисяч, які потрібні Одеській області на два місяці, щоб усі охочі провели щеплення. У місті Одесі, зокрема, у нас закінчилися вакцини. Вже протягом двох тижнів ми намагаємося отримати відповідний перерозподіл з Міністерства охорони здоров'я. Скажу відверто, на жаль, для мене - це питання лежить у компетенції міністерства", - зазначив М.Степанов.

При цьому в ОДА нагадали, що профільний департамент минулого тижня вже звертався до Міністерства охорони здоров'я України з проханням доставити в Одеську область додаткові 12 тис. доз вакцини від кору.

"У Міністерстві охорони здоров'я сьогодні повинні були підписати наказ щодо перерозподілу вакцин на Одеську область. Йдеться лише про 3 тис. доз вакцини від кору. Але у зв'язку з тим, що міністр перебуває у відпустці, а заступник - на лікарняному, нам повідомили, що в міністерстві зараз не можуть це реалізувати", - наводить прес-служба слова директора департаменту охорони здоров'я Одеської обладміністрації В'ячеслава Полясного.

М.Степанов доручив чиновнику особисто прибути до міністерства для якнайшвидшого вирішення питання щодо розподілу вакцин на Одеську область.

Як повідомлялося, від початку січня в Одеській області в школах двічі подовжували канікули, щоб не допустити поширення кору.

Більшість летальних випадків від кору в Україні було зафіксовано в Одеській області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА