16:28 31.01.2018

Для реалізації медреформи необхідно ухвалити близько 15 нормативно-правових актів - Сисоєнко

2 хв читати
Для реалізації медреформи необхідно ухвалити близько 15 нормативно-правових актів - Сисоєнко

Для реалізації медичної реформи та закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населенню необхідно ухвалити близько 15 норомативно-правових актів, повідомила заступник глави парламентського комітету з охорони здоров'я, голова підкомітету з питань контролю реалізації медреформи Ірина Сисоєнко.

"Закони ухвалено. Для їх реалізації необхідно розробити і затвердити чимало підзаконних нормативно-правових актів, а це сфера відповідальності виконавчої влади, зокрема Міністерства охорони здоров'я", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами депутата, необхідно розробити і затвердити порядок розробки галузевих стандартів і проведення держоцінки медтехнологій, порядок реалізації держгарантій медобслуговування населення для первинної медичної допомоги, типову форму договору про медобслуговування населення, порядок функціонування електронної системи охорони здоров'я.

Крім того, необхідно затвердити умови і випадки попередньої оплати надання медпослуг і ліків, умови, порядок і терміни надання субвенції з держбюджету відповідним місцевим бюджетам протягом 2018-2019 років для фінансування комунальних закладів охорони здоров'я, які не уклали договору про медобслуговування населення з уповноваженим органом (національною службою здоров'я, НСЗУ), порядок реалізації пілотних проектів протягом 2018-2019 рр., а також порядок добровільної акредитації медичних установ, порядок призначення та надання медичних субсидій, порядок реімбурсації лікарських засобів за програмою медичних гарантій на відповідний рік, порядок розробки програми медичних гарантій, проект програми медичних гарантій, форму декларації та порядок вибору первинної ланки, методику розрахунку тарифів і коригуючі коефіцієнти, а також тарифи оплати надання медичних послуг.

"Одним з головних чинників ефективності проведення медичної реформи є максимально якісне нормативно-правове її забезпечення", - вважає І.Сисоєнко.

Як повідомлялося, закон про медреформу - про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (законопроект №6327) – набув чинності у вівторок, 30 січня.


Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА