13:33 13.04.2018

Медичний дім Odrex спільно з Medtronic відкрив в Одесі приватну клініку серця

3 хв читати
Медичний дім Odrex спільно з Medtronic відкрив в Одесі приватну клініку серця

 Медичний дім Odrex (Одеса) у рамках угоди про постачання комплексних рішень у сфері охорони здоров'я з найбільшою світовою компанією з розробки та виробництва медичних технологій Medtronic відкрив високотехнологічний кардіологічний центр - клініка серця Odrex.

"Сьогодні ми відкриваємо першу приватну в Україні клініку серця. Це знакова подія для медичного дому Odrex і, гадаємо, для всієї медицини (в Україні - ІФ). Ми з цим проектом пов'язуємо великі сподівання", - сказав виконавчий директор Odrex Тигран Арутюнян під час відкриття медзакладу в четвер.

У свою чергу регіональний директор Medtronic Emerging East Штафан Ліндер, коментуючи його відкриття, повідомив, що основна мета партнерської угоди між Odrex та Medtronic, у рамках якої клініка отримала інноваційне обладнання, - розширення доступу до високоякісних терапій, а також економічно ефективне підвищення якості медичних послуг.

У медзакладі розташовані дві рентген-операційні, одна операційна для втручань на відкритому серці.

Серед представленого в клініці обладнання - перший в Україні та сьомий у світі апарат штучного кровообігу, розроблений інженерами NASA (наданий Medtronic), перший у країні кріоаблатор, що передбачає низькотемпературне усунення фібриляцій передсердь, апарат для 4D-ультразвукового дослідження серця в режимі реального часу, що дає змогу суттєво скоротити час встановлення точного діагнозу пацієнта, а також апарат флоуметрії, що виявляє під час операції прохідність оперованої судини, що значно знижує ризик післяопераційних ускладнень, повідомив головний лікар клініки серця Денис Себов.

При цьому він зазначив, що нині частина обладнання проходить сертифікацію та всі інші відповідні процедури, необхідні для його ввезення в Україну

У клініці впроваджено методику перевірки якості проведення кардіохірургічних операцій аортокоронарного шунтування.

За інформацією головлікаря, на території медзакладу розташований склад витратних матеріалів Medtronic, що оптимізує лікувально-діагностичні процеси. Окрім цього, щоденно працюватимуть два співробітники виробника медобладнання, які братимуть участь у медичних процесах також із метою їх оптимізації.

Д.Себов уточнив, що серед інновацій для України в Клініці серця представлений спеціальний склад команди лікарів - heart team: кардіолог, кардіохірург та інтервенційний кардіолог. Це дає змогу виважено підходити до вибору оптимального методу лікування, а також, у разі потреби, вдатися до гібридних методів.

"Сподіваємося, що нам вдасться на 15-20% знизити рівень госпітальної летальності порівняно з середніми українськими показниками, що, відповідно, скоротить смертність від серцево-судинних захворювань у регіоні. Ми очікуємо зниження смертності на 10-15%", - сказав Д.Себов.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк висловив сподівання, що реформування системи фінансування медпослуг за кошти державного бюджету дасть змогу з часом здійснювати оплату медичного обслуговування за бюджетні кошти і в таких приватних спеціалізованих медичних закладах.

"Відкриття приватного сучасного кардіоцентру є важливим кроком у розвитку системи охорони здоров'я України. Реформа фінансування, яка нині активно впроваджується, дозволяє нам оплачувати лікування українців, зокрема і в приватних клініках. Сподіваюся на ефективну спільну роботу приватного бізнесу і держави", - сказав він.

Крім того, нині Меддім Odrex створив власну страхову компанію, а також службу швидкої медичної допомоги, яка розпочне роботу в червні.

Загалом потужність центру дозволяє обслуговувати близько 4,5 тис. пацієнтів на рік. Збільшення кількості втручань до такого рівня заплановано до 2023 року. Першу операцію буде проведено в клініці 26 квітня.

У 2018 році в клініці планують обслужити близько 1 тис. пацієнтів.

Як повідомлялося, партнерську угоду між Odrex і Medtronic було підписано наприкінці 2016 року. Реалізація проекту з дня підписання угоди тривала 1,5 року.

Меддім Odrex - приватна медична клініка, відкрита в 2012 році. Нині в її складі - клініки лікування ожиріння, малоінвазивної хірургії, пластичної хірургії, судинної, а також онкологічне, офтальмологічне, соматичне, педіатричне, амбулаторно-поліклінічне відділення, відділення нейрохірургії та інтенсивної терапії. Меддом Odrex надає понад 1,9 тис. видів медичних послуг.

Medtronic - одна з найбільших світових компаній, що розробляє та надає медичні технології, послуги і рішення для полегшення болю, відновлення здоров'я. Штаб-квартира Medtronic розташована в Дубліні (Ірландія). Medtronic надає послуги лікарям, медичним закладам і пацієнтам більш ніж у 160 країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА