17:24 20.06.2018

НСЗУ оголосить "другу хвилю" укладання угод з медичними закладами первинної медичної допомоги наприкінці липня - Петренко

2 хв читати
НСЗУ оголосить "другу хвилю" укладання угод з медичними закладами первинної медичної допомоги наприкінці липня - Петренко

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оголосить "другу хвилю" укладання угод з медичними закладами "первинної" медичної допомоги в кінці липня, повідомив глава НСЗУ Олег Петренко.

"В кінці липня ми оголосимо другу хвилю долучення медичних заклад до НСЗУ, до 15 серпня мають бути укладені угоди з другою хвилею медзакладів", - сказав він, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

О. Петренко зазначив, що в другу хвилю договору з НСЗУ може укласти більше половини всіх наявних медзакладів "первинної медичної допомоги".

Він також повідомив, що до середини липня медзаклади, які вже уклали договори з НСЗУ, вже отримають на свої відкриті в банках рахунки перші гроші, згідно з новим принципом оплати.

О. Петренко також повідомив, що наразі на територіях, де медзаклади уклали договори з НСЗУ, проживає 8 млн осіб, з яких декларації з лікарями первинної меддопомоги уклало понад 2 млн осіб.

У системі електронної охорони здоров'я eHealth уже зареєстровано понад 20 тис. лікарів первинної медичної допомоги, що становить близько 90% від усіх лікарів "первинки".

Крім того, НСЗУ отримала 22 заявки від приватних медичних закладів.

О. Петренка нагадав, що з 2019 року всі медзаклади первинної медичної допомоги будуть фінансуватися через договори з НСЗУ, а фінансування через субвенцію на первинну медичну допомогу припиниться.

"У нас є півроку "домашньої роботи" для місцевої влади, НСЗУ, МОЗ. Підготуватися до переходу на нові принципи фінансування можна, це підтвердили медзаклади, які пройшли це в стислі терміни", - сказав він.

Як повідомлялося, за підсумками "першої хвилі" підписання договорів з НСЗУ 149 закладів первинної медичної допомоги в 22 областях з 1 липня почнуть працювати за новою системою фінансування. Ці заклади охоплюють близько 20% населення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА