16:09 18.07.2018

Супрун назвала вірогідну причину масового отруєння у таборі на Донеччині

2 хв читати
Супрун назвала вірогідну причину масового отруєння у таборі на Донеччині

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) зробить частішими перевірки дитячих таборів після інциденту з масовим отруєнням у таборі "Яструбок" (Донецька обл.), повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Нещодавно зняли мораторій на перевірки. Це (інцидент - ІФ) підпадає під компетенцію Держпродспоживслужби, вони більше займатимуться перевірками в дитячих таборах. У міністерстві сформовано інструкції відповідно до санітарних норм, їх направлено нашим департаментам та в дитячі табори", - сказала вона журналістам після прес-брифінгу в середу.

За словами в. о. міністра, наразі зафіксовано отруєння 91 людини. МОЗ припускає, що йдеться про отруєння сальмонельозом.

"Ми разом із лабораторним центром у Донецькій області та Держпродспоживслужбою взяли аналізи крові, води, їжі, води з басейну, щоб подивитися, що сталося. Шестеро людей працюють у харчоблоці, з них четверо дорослих захворіли, ще інші дорослі, які там працюють, але більшість - це діти. Схоже, що це інфекція, можливо, сальмонельоз, але результати аналізу мають бути завтра вранці (в четвер - ІФ)", - сказала У.Супрун.

Як повідомлялося, 16 липня сталося масове отруєння в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (Соснове Лиманського р-ну Донецької обл.): нездужання відчули 60 дітей, із них госпіталізували 33 дітей.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам вжити заходів за фактом масового отруєння дітей і перевірити інші дитячі заклади України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА