09:07 14.08.2018

Скандальну співробітницю Інституту раку звільнили вдруге

3 хв читати
Скандальну співробітницю Інституту раку звільнили вдруге

Голову етичної комісії Національного інституту раку Ганну Губареву, звільнену в червні 2018 року за неетичну поведінку та поновлену знову, звільнили з посади повторно, повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Дякую громадськості та медіа, що звернули увагу на ситуацію в Інституті раку! Ганну Губареву, співробітницю Національного інституту раку, яка відмовила ветерану АТО у пільговому лікуванні, звільнено. Вдруге", - написала У.Супрун на своїй сторінці у Facebook.

В. о. міністра охорони здоров'я зазначила, що отримала офіційне роз'яснення з Національного інституту раку, в якому підтвердили, що "одразу після викриття інциденту Губаревої з ветераном її звільнили з обох посад, які вона на той час обіймала, - лікаря та наукового співробітника".

"Але з 17 липня по 31 серпня 2018 року її було поновлено на науковій посаді, щоб дати змогу завершити наукову діяльність. Сьогодні з нею розірвали цей контракт достроково", - написала У.Супрун.

В. о. міністра охорони здоров'я висловила своє обурення фактом повторного найму Г.Губаревої.

У.Супрун також зазначила, що, крім того, з 2008 року Г.Губарева була членом незалежної локальної етичної комісії інституту, де залишилася навіть після звільнення з посади лікаря. "При тому, що звільнено її було саме за неетичну поведінку! Така кадрова політика керівництва закладу є неприпустимою. З боку Міністерства охорони здоров'я України буде вжито відповідних заходів", - написала вона.

Як повідомлялося, в понеділок нардеп Ганна Гопко ("Самопоміч") попросила в. о. міністра охорони здоров'я У.Супрун розібратися з призначенням звільненої у червні 2018 року за неетичну поведінку Г.Губаревої головою Комісії з питань етики при Національному інституті раку.

Як повідомила депутат на своїй сторінці у Facebook, відповідне звернення до У.Супрун вона направила 13 серпня.

У своєму зверненні Г.Гопко попросила з'ясувати підстави для поновлення на посаді лікаря Г.Губаревої, "яка в червні 2018 року відмовила в лікуванні онкохворому ветерану АТО, після чого її було звільнено".

"Вважаю неприпустимим, що через два місяці після гучного звільнення Г.Губареву не тільки поновили на посаді, а й підвищили, призначивши секретарем Комісії з питань етики при Національному інституті раку, яка відповідає за узгодження проведення клінічних випробувань в інституті", - написала Г.Гопко.

У квітні 2015 року на посаду керівника Національного інституту раку (НІР) було призначено Олену Колеснік, яка набрала найбільшу кількість голосів і перемогла на відкритих виборах директора. Загалом у виборах брали участь 688 співробітників інституту. О.Колеснік набрала 472 голоси, Дмитро Осинський, головний онколог Києва - 166, Юрій Думанський, ректор Донецького національного медуніверситету - 33, Іван Тодуров, хірург-трансплантолог і рідний брат директора Київського міського центру серця - 14. Раніше за результатами рейтингового голосування МОЗ під час відкритого відбору протягом 26-27 березня обрав чотирьох із 18 претендентів на посаду керівника НІР. Колишній директор Національного інституту раку (НІР) Ігор Щепотін також брав участь у конкурсі.

МОЗ ухвалило рішення не продовжувати контракт з І.Щепотіним після отримання результатів проведеної у 2014 році комплексної позапланової перевірки діяльності Інституту раку, ініційованої тодішнім міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм. Перевірка виявила 43 порушення. Зокрема, порушення, пов'язані з акредитацією медичного закладу, а також ліцензуванням фахівців за вісьмома спеціальностями, порушення температурного режиму зберігання деяких препаратів, факти завищення вартості проектних робіт із реконструкції кількох корпусів інституту на загальну суму понад 500 млн грн із завищенням вартості оплати робіт і послуг, низку порушень, пов'язаних із проведенням на базі інституту клінічних досліджень, а також відсутність локальних медичних протоколів за низкою захворювань. Крім того, в інституті не було встановлено і не було введено в дію високоточне радіохірургічне обладнання вартістю 42 млн грн, закуплене у 2011 році. Перевірка також виявила факти допуску до медичної практики лікарів без відповідних сертифікатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА